Megyeri Szabolcs kertész blogja

Best of kertész blog 2015

Szólj hozzá!

Az év utolsó napján a szórakozás és ünneplés mellé sokan egy kis visszatekintést, elmélkedést is beiktatnak, végiggondolják, hogyan sikerült az év, mi történt, mit írhatnak fel a képzeletbeli egyenleg jó és rossz oldalára. Az ilyesfajta visszatekintés egy blog életében is aktuális lehet, hiszen egész évben zajlottak itt is a dolgok, folyamatosan születtek a posztok, az index és a blog.hu szerkesztőinek köszönhetően gyakran, sőt rendszeresen kikerültek az írásaim a főoldalak valamelyikére, így abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van mire visszaemlékezni. Rendszeres és alkalmi olvasóim talán szívesen velem tartanak egy rövid mazsolázásra, tehát fussuk át együtt, hogy ebben az évben melyek voltak a legérdekesebb, legkülönlegesebb bejegyzések! 

(A bejegyzéseket azok címeire kattintva érheti el!)

Öt ideális balkonnövény tavaszra!

A tavasz egyik legnépszerűbb témája a balkonra telepíthető dísznövényeké volt, az örök kedvenc, de már kissé unalmas muskátlik helyett ugyanis ezerféle más színes virág költöztethető a balkonládákba, ezekből mutattam be ötöt, önök pedig úgy látszik, örömmel fogadták a muskátlihelyettesítő tippeket!

verbena-quartz-mix.jpg

Hogyan vásároljunk növényt?

Igyekszem mindig szem előtt tartani, hogy nem minden kertbarát gyakorlott hobbista, sokaknak az első lépések is nehézségeket okoznak, ők pedig biztosan szívesen fogadják a legalapvetőbb tanácsokat. Ilyenekkel próbáltam szolgálni márciusi írásomban, melyből kiderült, hogy mi a különbség az egynyári és az évelő, az örökzöld és télizöld között, de egyéb induló fortélyok is szóba kerültek, remélem a későbbiekben is jó szolgálatot tesz majd ez a poszt!

15 tipp természetközeli kert kialakításához

A tavaszi kertébresztés, kertfelújítás szerves része, hogy megálmodjuk milyen stílusú, milyen megjelenésű birtokot szeretnénk. Van, aki nem faksznizik sokat, folytatja a tavalyi mintát, de van, aki új utakat keres. Nekik lehetett hasznos ez a bejegyzés, melyben az életteli, buja, az erdők-mezők világát idéző természetközeli kert kialakításáról esett szó.

388802_245890482133693_212102705512471_730177_1501964942_n.jpg

Tavaszi leander nagygenerál

Az év legolvasottabb posztja a leanderek ápolását taglaló írás volt, ami nem meglepő, hiszen világszerte minden felmérés azt mutatja, hogy a leanderek örök dobogós helyezettek a legnépszerűbb otthoni dísznövények között. Olvassák újra bátran! 

Most akkor gyom, vagy sem?

Vannak dísznövények, gyógynövények, haszonnövények, és persze gyomnövények, ám a határ néha elmosódik a kategóriák között. Például gyom-e a csalán, vagy a búzavirág, vagy minek hívjuk a pitypangot? Ez a dilemma volt ennek a posztnak az alapja, az olvasók pedig szavazhattak is a kérdést illetően, ezt most is meg lehet még tenni, ha eddig kimaradt!

pics.JPG

Lehet-e élni a hálózaton kívül?

A facebook like-ok alapján különösen népszerű volt ez az írás, mely a hagyományos kereteket elhagyó, új, természetközeli utakat, lehetőségeket kereső emberekről szólt. Az off the grid kifejezés még nem túl ismert, de az is lehet, hogy a közeljövőben egyre népszerűbb életforma lesz az, amit jelöl. Ismerkedjen meg vele ön is!

A városliget beépítése kertész szemmel

A szűk értelemben vett kertészeti témák mellett szívesen érintek olykor közéleti, aktuális témákat is, ilyen volt az videóval is illusztrált bejegyzés, melyben a Városliget tervezett átépítését elemeztem - talán nem szerénytelenség - egy újszerű szemszögből, mégpedig a fák kivágásának/ültetésének szempontjából. A bejegyzésre hivatalos reagálás is érkezett, ami mindenképp sikerként értelmezhető.

Hét évvel zárult a borosgazda-ügy, de hol az igazság?

A 2015-ös év kommentek szempontjából legsikeresebb írása a borosgazda-ügy néven elhíresült bormérgezési esetről szólt, mely egy igazán fontos kérdéseket felvető történés volt idén, hiszen egyszerre érint közbiztonsági, igazságszolgáltatási, és mezőgazdasági/gazdálkodási kérdéseket. A négyszáznál is több hozzászólás alapján önök is forró témának tartották ezt az ügyet!

A dézsás karácsonyfa dilemmája

Utolsóként egy még mindig aktuális írás kerül a sorba, a karácsonyfa választáson már ugyan túl vagyunk, de a fenyő gondozása, tartása még aktuális felvetés, így ez a szokásos év végi témát feldolgozó bejegyzés nem csupán arra érdemes, hogy az évi toplistába bekerüljön, de ráadásul még most is tartalmaz időszerű tanácsokat. A karácsonyfás posztok közül ezúttal az élő fenyővel foglalkozó részt emelem ki, az élő fa ugyanis a vágottal szemben valódi ápolást igényel, melyben sokszor gyakorlat híján nagyon is elkél a segítség!

 wonderful-tabletop-christmas-trees-decorating-ideas-for-living-room-eclectic-design-ideas-with-wonderful-christmas-christmas-tree.jpg

 

Olvasóimnak ezúton is köszönöm az egész évi jelenlétet, a rengeteg kattintást és kommentet, szívből remélem, hogy a 2016-os évben is együtt gondozunk kertet, ápolunk növényt, nevelünk zöldséget!

Köszönet illeti továbbá az index és a blog.hu csapatát, hiszen a kiemelések, főoldali elhelyezések nélkül írásaim lényegesen kevesebb olvasóhoz jutnának el!

  

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr838210722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása