Megyeri Szabolcs kertész blogja

Péntektől Hortus Hungaricus!

Szólj hozzá!

Mint azt már bizonyosan sokan tudják, holnap nyitja kapuit a jubileumi, 20. alkalommal megrendezett Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár. A kiállításhoz már több ízben próbáltam kedvcsináló előzetest nyújtani az elmúlt hetekben (ITT és ITT), azonban  így egy nappal a rendezvény kezdete előtt talán nem árt újra felemlegetni, hogy péntektől indul hazánk egyik legizgalmasabb kertészeti témájú kiállítása és vására.


hohu2014.jpg

Hogy miben különbözik a Hortus Hungaricus a hasonló eseményektől? Sokban, például itt tényleg a kert, a kertészet, és a kertészkedéshez kapcsolódó termékek állnak a fókuszban, remek szakmai programokkal, előadásokkal kísérve, ráadásul a rendezvény kifejezetten családi jellegű, a gyermekekkel érkezőket vidám programok várják, a kicsik az arcfestéstől a falmászáson át a környezetvédelmi témájú bábelőadásig sokféle elfoglaltságot találnak majd. Ezalatt a felnőtt látogatók a kiállított termékek közötti válogatás mellett érdekes előadásokat hallgathatnak meg, megcsodálhatják az újrahasznosított anyagokból és zöldségekből kreált ruhakölteményeket egy rendhagyó ruhabemutatón, vagy éppenséggel a zöldségfaragás alapfogásait sajátíthatják el egy igazi tökfaragó mestertől. A kiállítás férfias oldalát erősíti a Stihl termékbemutató, melyet látványos favágóverseny is követ majd, de a kertészeti szakmák iránt érdeklődők akár munkalehetőségre is lelhetnek, hiszen állásbörze is lesz a Hortus Hungaricuson. 

Ízelítő a Hortus Hungaricus hangulatából, tavalyi képekkel. Kattintásra galéria nyílik!

Természetesen egy ilyen rendezvényen a fókuszban a kiállított növények, szerszámok, egyéb eszközök, és kapcsolódó termékek állnak, amikből hiány biztosan nem lesz, hiszen a kiállítók és árusok listája szekérderéknyi, af őbb termékcsoportok pedig a következőek: vágott virág, cserepes dísznövény, faiskolai termékek, szaporítóanyag, táj- és kertépítészet, kertészeti technika, szárazvirág, gyógy-és fűszernövény, friss és feldolgozott zöldség és gyümölcs, tápanyag-utánpótlás, növényvédelem, csomagolás és dekoráció, vagyis a kerttekkel, növényekkel kapcsolatban minden kilátogató találni fog a számára érdekes dolgokat.

2014_hortus_hungaricus_2-672x372.jpg

A Hortus Hungaricus pénteken a szakmai nappal veszi kezdetét, mely a nagyközönség előtt nem nyitott, az érdeklődők számára a szombati és vasárnapi napok állnak rendelkezésre. A kiállítás Szigetszentmiklóson, a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén kerül megrendezésre, a helyszínre ingyenes buszjárat szállítja a látogatókat a KÖKI-től, a menetrendet ITT találhatják meg letölthető PDF formátumban. 

A kiállítás honlapja a részletes információkkal ITT található, az online programfüzetért pedig IDE lehet kattintani.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr366709367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása