Megyeri Szabolcs kertész blogja

Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár

Szólj hozzá!

Idén is megrendezésre kerül a Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár, ami alapvetően különbözik a hasonló tematikával meghirdetett vásároktól és kiállításoktól, ugyanis nem egyszerűen egy növényekkel, kertekkel kapcsolatos találkozó, hanem a honi kertészeti szakma legrangosabb szakkiállítása, ahol a legfontosabb kertészeti termékcsoportok, szolgáltatók mutatkoznak be újdonságaikkal. A háromnapos kiállítás első napja szakmai nap, melyre a szervezők kifejezetten a kertészeti szakma képviselőit várják konferenciabeszélgetésekre, tematikus előadásokra, míg a másik két napon a rendezvény kapui a látogatók, érdeklődők előtt is nyitva állnak, számos különleges programot kínálva. A kiállítás és vásár szeptember 19.-ei kapunyitása előtt több alkalommal fogok beszámolni a Hortus Hungaricus programjairól és érdekességeiről, most elsőként a szakmai napot ajánlom az érintettek figyelmébe.

 hohu2014.jpg

A Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár ebben az évben szeptember 19-21. között várja a látogatókat, az első, pénteki napon a szakma képviselőit, egy egész napos konferenciabeszélgetés-, és előadássorozatra. A kiállítás pénteki megnyitóján Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mond beszédet, majd a hazai temetőüzemeltetés kihívásai kerülnek terítékre. Később a dísznövény és díszkertész ágazatok aktuális problémáiról, lehetőségeiről lesz szó az előadásokon, többek között V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár,  Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója, valamint Dr. Mezei Dávid Csaba Agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár részvételével. Délután kerül sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Dísznövény Alosztályának nyilvános ülésére, a későbbiekben pedig az önkormányzatok zöldfelület-értékelési feladatai, valamint a zöldfelületek értékelésének gyakorlatáról  és módszereiről esik szó, a témában a NYME egyetemi adjuntusa, dr Puskás Lajos és dr. Jószainé dr. Párkányi Ildikó, (BCE, egyetemi docens; a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség elnöke) lesznek jelen, mint előadók. A szakmai nap utolsó három blokkjában a fák kerülnek a fókuszba, először Szaller Vilmos, a Főkert Nonprofit Zrt. faállomány fejlesztési koordinátora tart előadást a faértékelés módszereiről, és a zöldfelületi adatok kezeléséről, végül pedig  dr. Herke Miklós (Alapvető Jogok Biztosának Hivatal) előadása hallgatható meg A fák joga címmel.

 2014_hortus_hungaricus_2-672x372.jpg

Fontos tudnivaló, hogy a háromnapos szakkiállítás és vásár első napja szakmai résztvevőknek szól, így a laikus nagyközönség előtt a rendezvény csak a szombati és vasárnapi napokon áll nyitva. A szakmai napon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, és a szervezők várják a szakiskolák diákjainak jelentkezését is, a tanulók és a kísérő pedagógus pedig kedvezményes áró belépőjeggyel vehetnek részt a pénteki programokon.

A Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár szeptember 19.-ei szakmai napjának részletes és tételes programja ITT olvasható. A szakmai regisztrációra 2014. szeptember 05. – ig van lehetőség, a jelentkezéshez IDE kell kattintani.

11052_szoveg.jpg

A kiállítás és vásár közönségnapjainak részletes programösszeállításáról következő bejegyzésemben adok ízelítőt, és már most jelzem, hogy a kiállítás szervezőinek felajánlásában három darab páros belépőjegyet fogok kisorsolni, mellyel a szerencsése a szombati és vasárnapi napon látogathatják a Hortus Hungaricust, tehát érdemes lesz a napokban visszalátogatni ide a blogra, de a kertész blog facebook oldalán is értesülhetnek majd a nyereményjátékról!

A kiállítás és vásár honlapja ITT található.

Képek: innen, innen, és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr226651945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása