Megyeri Szabolcs kertész blogja

Ásó, kapa, android

1 komment

Kerti témájú okostelefon alkalmazásokról már esett szó korábban, az azonban már régen volt, így újra körülnéztem az android háza táján, hogy akad-e olyan program, amit jó szívvel ajánlhatok a kertbarátoknak. A jó logikával megáldottak mostanra biztosan kikövetkeztették, hogy igen, hiszen különben miért írnám ezeket a sorokat? A google play alkalmazásboltot böngészve a következő említésre érdemes appokat találtam kerti témában, a lista természetesen nem teljes, és ha valaki ezeken kívül használható és érdekes dolgot talált, ossza meg velünk bátran!

 4741892259_2204b041b1_z.jpg

Kezdjük a legkomolyabbal, ez a Landscape & Garden Calculators, ami egy kimondottan profi számítási segédlet kertépítőknek. Használatával rengeteg időt spórolhatunk, amennyiben a kertbe különböző objektumokat kívánunk tervezni, segítséget nyújt például a betonozással, fűmag vetéssel, kerítésépítéshez szükséges téglamennyiség kalkulálásával kapcsolatban, de a telefon GPS vevőjét használva méréseket is végezhetünk, igaz a GPS viszonylagos pontatlansága miatt ez a funkció inkább csak nagyobb távolságok kimérése alkalmas. A mértékegység-átváltó is része a programnak, és metrikus rendszerben is számolhatunk vele. A sok szolgáltatásnak megvan az ára, a letöltésért közel kétezer forintot kell fizetnünk, de a hasznos funkciók értő kezekben megérnek ennyit. A program angol nyelvű.

calc.jpg 

A Garden Squared az előbbi app kistestvére, ezzel nem komplett kerteket tudunk szőröstül-bőröstül precízen megtervezni, hanem apró veteményeskertet állíthatunk össze virtuálisan, hogy aztán azt később a valóságban is benépesítsük a kiszemelt palántákkal. Tulajdonképpen egy tervezési naplóról beszélünk, aminek nagy előnye, hogy a tervek elmenthetőek, így a későbbiekben jó példaként, vagy meg nem ismétlendő hibák mementójaként nyújthatnak szolgálatot. Az egyszerű programocska ingyenes, angol nyelvű.

 sq.jpg

A 101 Tips for Great Rose Garden nevű alkalmazás nem rejti véka alá, hogy mit kínál: tanácsokat rózsabarátoknak, elsősorban a kezdőknek. A képes-szöveges gyorstalpaló a lelkes de még kevés tapasztalattal rendelkező hobbikertészeket látja el praktikus tanácsokkal az ideális rózsakert kialakításához, kezdve a kert adottságainak megfelelő fajták kiválasztásával, az öntözés és kártevőmentesítés rejtelmein át, egészen a metszési praktikákig. Tulajdonképpen egy rózsanevelési kézikönyvről van szó, ami a telefonon olvasható, tartalma pedig jól rendszerezett, az egyes témák, címszavak könnyen kereshetőek benne, persze elmélyült szakirodalomnak azért nem nevezném. Ára mindehhez mérten baráti, alig több háromszáz forintnál, így angolul tudó kezdő rózsakertészeknek jó szívvel ajánlható.

 rose.jpg

A zen kertek a test és lélek nyugtatói, akinek pedig nincs lehetősége otthon építeni, még mindig letölthet a telefonjára egyet. Az ingyenes alkalmazás nem kecsegtet hosszútávú szórakozással, vagy elmélyült meditációval, de üres percek elütésére kiválóan alkalmas a virtuális zen kert, melyet rengeteg tereptárggyal pakolhatunk tele, és természetesen ujjunkkal gereblyézhetünk is benne. A jól sikerült kész kerteket el is menthetjük, hogy aztán elküldjük valakinek, vagy háttérképnek beállítsuk. A jópofa, de viszonylag hamar megunható program ingyenes, és különösebb nyelvtudást sem igényel, így egy próbát biztosan megér.

zen.jpg

Végül pedig következzen egy kerti témájú élő háttérkép, ami tényleg szemet gyönyörködtető, ez a Celtic Garden HD, ami egy széleskörűen testreszabható wallpaper, melyet forgathatunk, benépesíthetünk akár tündérekkel is, de még a növényzet és dekoráció típusát is mi választhatjuk ki. A szépségén kívül más haszonnal nem büszkélkedő háttérkép (de akár minijátékként is nézhetjük)  233 Forint, és tényleg varázslatos. Mivel ez esetben a látvány a lényeg, zárásképp álljon itt egy Celtic Garden HD videó.

Letöltés.

Képek: innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr744654001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.07.14. 18:45:45

Váháhá, megnézném bármelyiket azXperia x10 minimen:) Tudom, nem kell ilyen sz*rt venni. Egyébként jó, a zen kertet kipróbálom, kisujjal talán menni fog:)

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása