Megyeri Szabolcs kertész blogja

Futónövények tavaszi metszése

Szólj hozzá!

Időszerű olvasói kérdés futott be hozzám, melyet nyilvánosan válaszolok meg, így talán mások segítségére is lehetek. Kaposvári kertbarát olvasóm fordult hozzám az alábbi felvetéssel:

Üdv !

Érdeklődni szeretnék a lugasszőlő (Itália,Boglárka), valamint a futórózsa metszéséről, valamint az elrendezéséről is, ahogy futtatni kell. A szőlőt a kerti étkezőasztal fölött levő filagóriaszerűségre szeretném futtatni. Valamilyen hivatkozásra, képre, linkre gondoltam. Minden hasznos megoldást elfogadnék.

 

 

 

A futtatott szőlő esetében a lényeg, hogy a fő ágakat, a törzset kell kúszni hagyni, és az elágazások után vezetni kell őket, hogy a kívánt területet befedjék majd. A művelethez további segítséget kaphat olvasóm, és minden szőlőbarát Kriszten György Szőlőlugas című szakkönyvéből, melyben a szerző a praktikus tanácsok mellett a különféle lugasok, pergolák helyes kialakítási módját is bemutatja. Rövidebb, de hasznos leírást pedig az alábbi linken olvashat az érdeklődő.

 

 

A rózsa, futórózsa tavaszi metszése igen fontos teendő, ha szép, virágzó kerti díszt szeretnénk. A mostanában aktuálissá váló metszéssel rózsánkat felkészítjük a következő idényre, ezzel a művelettel alakítjuk ki leendő alakját, növekedésének irányát. Amint a rózsa friss, piros rügyeket hoz, megjelennek rajta az új hajtások, lássunk neki a feladatnak. A futórózsa metszéséről az alábbi linken található részletes leírás.

Ha Önnek is van hasonló kérdése, bátran keressen fel vele itt a blogon, vagy facebook oldalamon!

Képek: innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr484318583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása