Megyeri Szabolcs kertész blogja

Karácsonyfa helyett...

Szólj hozzá!

Mivel holnap már Szenteste, a mai nap valószínűleg a lázas készülődésé, ezért jelen posztot is arra pozicionálom, hogy sokat olvasgatni nincs ideje senkinek. Egyszerű képes ötletbörze következik azoknak, akik valamilyen okból úgy döntöttek, hogy nem állítanak karácsonyfát, vagy legalábbis nem hagyományos ünnepi fenyővel díszítik fel az otthonukat. Nem elsősorban a spórolás miatti karácsonyfa pótlékokról beszélek, hanem olyan trendi, különleges, a betérő vendégeket meghökkentő vagy lenyűgöző alternatív karácsonyfákról, melyek kis kreativitással és kézügyességgel akár egy óra alatt összedobhatóak, dekoratívak és modernek, az ünnepek elteltével pedig könnyen szétbonthatóak vagy újrahasznosíthatóak. Az ilyen ötletekből következik most egy csokorra való, de utána is olvassanak tovább, ugyanis lesz még egy érdekes felvetés!

 Kattintson a képre, galéria nyílik!

 Az ígért utolsó ötlet egy olyan elsőre furcsán hangzó dolog, ami külföldön, főleg a tengerentúlon már egyáltalán nem számít különcségnek. Ez nem más, mint a rozmaring karácsonyfaként való bevetése! A rozmaringot elsősorban a konyhából ismerjük morzsolt fűszerként, de sokan nevelik élő fűszernövényként is. De hogy lesz belőle karácsonyfaszerűség? Egészen egyszerűen, az idősebb, dúsabb (ezt jellemzően nyírással lehet elérni) cserepes rozmaring egy kis alakító metszéssel pompás fenyőfa alakzatra nyeshető, és máris kész az ünnepi növénydekoráció! Természetesen kis mérete miatt nem elsősorban a nagy fa kiváltására alkalmas, hanem hangulatkeltő elemként, karácsonyfa nélküli szobák díszeként, vagy akár konyhai dekorációként vethető be. A rozmaring hálás növény, igényei alacsonyak, szárazságtűrése kiváló, és mivel a mi klímánkon nem téltűrő, a cserepes példányokat egyébként is a lakásban kellene tartani a hideg hónapokban. A rozmaring nem csak megjelenésével hódíthat meg minket, jellegzetes kámforos-tömjénes illatával érdekes pluszt adhat a karácsonyi hangulatkavalkádhoz, új elemmel gazdagíthatja a karácsonyi illat-tárat! 

 

Amennyiben mégis a hagyományos karácsonyfa mellett dönt, látogasson el kertészeti webáruházamba,

ahonnan gyorsan, egyszerűen, kényelmesen rendelhet karácsonyfát,

természetesen országos kiszállítással!

 

Karácsonyfa rendeléshez IDE KATTINTSON!

 

Képek: innen és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr3513519917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása