Megyeri Szabolcs kertész blogja

Tel-Aviv és Jeruzsálem városi növényzete

komment

Nem tudom, lehet-e a blogposztokat hasáboknak hívni, mindenesetre hadd éljek ezzel a kifejezéssel, tehát ezeken a hasábokon már tucatnyiszor lehetett olvasni messzi tájakról, más földrészekről érkezett úti beszámolókat, természetesen gazdag fotógalériákkal dúsítva. Sajnos jellemzően nem én vagyok az, aki ezekre a helyekre eljut, bár párat közülük már felírtam a kívánságlistámra, leginkább ismerőseim és olvasóim bocsátanak rendelkezésemre - és így persze az olvasók részére is - pazar fényképeket. Az eddigi talán legérdekesebb ilyen anyagok Japánból és az Egyesült Államokból érkeztek, de semmiképp sem hagynám ki a sorból Vlagyivosztokot, ami aztán egzotikum a javából. Bő két hete kedves levelet kaptam egy olvasómtól, aki akkor tervezte rövid izraeli kiutazását, és azt kérdezte, érdekelne-e engem egy csokor kép, amire persze azonnal igent mondtam, kiegészítve azzal, hogy amennyiben lehetősége nyílik rá, elsősorban - a blog profiljához illeszkedően - az ottani utcai növényzetet dokumentálja. Az utazás rendben lezajlott, olvasóm már újra itthon van, és a kért témájú képeket is elküldte nekem, így a kertész blog - hívjuk így nagyképűen - külföldi rovata egy újabb egzotikus és testközelből ritkán látott országgal, várossal gyarapodott. Olvasómnak, Renátának nem csupán a fotókért tartozom köszönettel, hanem azért is, mert az alábbi galériában látható képeket nem az ilyenkor szokásosan ellőtt turistafotók közül válogatta ki, hanem kimondottan a blog számára készítette! 

Az első összeállítás Tel-Avivban készült. Izrael második legnagyobb városáról elsőre bizonyára nem  a gazdag vegetáció jut eszünkbe, ám növényzetből itt sincs hiány, természetesen az összkép az Európában megszokottól élesen elüt.

Kattintásra galéria nyílik!

A második képgaléria anyaga Jeruzsálem ó-, és külvárosában készült.

Kattintásra galéria nyílik!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr816202141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.05.25. 09:54:47

Nagyon jó képek, köszönjük, hogy megosztottad. Ezek a leander erdők, áááh valami csodálatosak.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása