Megyeri Szabolcs kertész blogja

Farsangi kerttippek kicsiknek és nagyoknak

Szólj hozzá!

Nyakunkon a farsangi szezon, itt a farsangi bálok, mulatságok ideje, ami a felnőtteknek egy kiváló alkalom az (esetenként alkoholgőzös) lazításra, a hagyományok ellenére a legtöbbször jelmez nélkül, hiszen az érettebb partiközönség már nemigen törődik a különböző maskarákba való bújással. Nem úgy a gyerekek, akiknek óriási élvezet, ha valamilyen egzotikus jelmezt húzhatnak, a házilag barkácsolt Superman kosztumtől kezdve egészen a profi, kölcsönzött királynős összeállításokig. Minden korszaknak megvan a sajátos divatja ezen a téren, a régi slágereket, törpöket, Tomot és Jerryt mára felváltották a kicsinyített Harry Potterek, Batmanek és egyéb, sokszor távol-keleti mesehősök, akiket én már azonosítani sem tudok, na meg persze kislányok esetében a közelebbről meg nem nevezett hercegnők serege, ami teljesen érthető.

avengers_kids.jpgÚj szelek fújnak jelmezfronton

Persze aki ki akar tűnni a sorból, ma is megteheti, ám a jelmezesdivel óvatosan kell bánni. Ismerősömék kislánya tavaly mindenképp királynő szeretett volna lenni, ám a jelmezesnél elfogyott a királynős kosztüm, az anyuka pedig hamar belátta, hogy az igénynek megfelelő színvonalú díszes öltözet elkészítésére képtelen, így egy roppant szépen kidolgozott katicajelmezt vitt haza. Az eredmény egy duzzogó csemete lett, aki megszégyenülten állt a seregnyi apró uralkodó között az oviban, és csak remélni lehet, hogy idővel elfelejti a kínos fiaskót. Így azt mondom, engedjünk az akaratnak, ám ha hajlandóság mutatkozik valamilyen extra jelmez viselésére, eresszük el a fantáziánkat, és - kertészként mi mást javasolhatnék - gondolkodjunk közösen akár kerthez kapcsolódó koncepciókban. Javaslataim a következők.

Biztos a siker egy részleteiben kidolgozott tökkosztümmel, ugyan ki választaná a sablonos hercegnő öltözéket, ha ilyen tök jól is felöltözhet.

10_k11telep3.jpg

Szintén siker lehet az egészen élethű borsó, házilag ugyan nehezebben oldható meg, de varrásra hajlamos anyukák már pár éjszaka beáldozásával elészíthetik.

borsójelmez.jpg

Sokkal egyszerűbben összedobható a padlizsános öltözet, melyhez nagyjából csak egy lilára festett kartonlap szükséges.

IMG0363A.jpgMég egyszerűbb a szeder, amihez elég pár lila lufi, és felhívom a figyelmet, hogy zöld lufikkal ugyanez a hacuka máris szőlő lesz.

album_photo_85.jpg

Amennyiben a szülők egyeztetnek és összedolgoznak, akár egy egész veteményes-, vagy gyümölcsöskert összeállítható, így ráadásul a királynők fognak kilógni a sorból.

DSC04017.jpgschool 12.11.2010 073.jpg

Az egyik legalacsonyabb költségvetésű jelmez lehet ez a némi asszociációs érzéket követelő kukoricakosztüm. Ami lehet, hogy igazából ananász?

bhutta_scaled.jpgAz alábbi eperkisasszony ruhája pedig láthatóan hosszas munka eredménye, de a látvány magáért beszél.

IMG_0010.PNG

Végül pedig a felnőttek se maradjanak ki, hiszen nem csak tíz év alatt móka a beöltözés, ha pedig maskarába bújunk, érettebb emberként se feledkezzünk el a kertről, természetről. Uraknak ajánlható ez az éretlen banán és a kissé pontatlan megjelenítésű kukorica között ingadozó jelmez, mely számos tréfás bemutatkozás alapja lehet.

lrgscale(RAS)7092-Corn.jpg

Merészebb hölgyeknek pedig elsőrangú a csábos dinnyeöltözet, mely egy rózsaszín miniruha feláldozásával fél óra alatt összedobható.

$T2eC16RHJHwE9n8ihqbyBQiop41ilQ~~60_3.JPGFelhőtlen bálozást mindenkinek!

Képek: inneninnen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr865072289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása