Megyeri Szabolcs kertész blogja

A Föld Napja, Budapest

1 komment · 1 trackback

Próbálom kerülni a fanyalgást, de be kell valljam, kicsit csalódtam a budapesti belvárosi programokban, illetve azok kommunikációjában. Ahogy szombaton arra fel is hívtam a figyelmet, a tegnapi a Föld Napja volt, ami egy  világméretű mozgalom, rengeteg csatlakozó szervezettel, sok programmal és kapcsolódó rendezvénnyel. A leírások színes eseményeket ígértek belvárosszerte, többek közt a Kossuth téren és a Kazinczy utcában, én erre a kettő helyszínre látogattam el, mivel viszonylag közel vannak egymáshoz, és azt gondoltam, hogy a központi elhelyezkedés miatt itt lesz a legsűrűbb kavalkád.

Dzsungelvillamos a Kossuth téren

Nos, a Kossuth téren vasárnap délután fél egy magasságában már egy teremtett lélek sem volt, kivéve a színpadokat szétszerelő munkásokat és pár tébláboló turistát. Mint kiderült, bár a Föld Napja április 22-ére esik, a központi rendezvények java már szombaton lezajlott (ezekről értelemszerűen nem tudok számot adni), vasárnapra csak a Critical Mass Kossuth téri indítása maradt. Sebaj, irány a Kazinczy utca, ahol Tavaszköszöntő Utcafesztivál zajlik.

Tavaszköszöntő Utcafesztivál, piac

Délután kettő tájékában itt sem volt már (esetleg még) semmi említésre méltó, leszámítva a Szimpla Kert kézműves-, és bolhapiacát, ami érdekes volt és jó hangulatú, de a tavasz köszöntéséhez kevéssé kapcsolódott. Meg kell említeni, hogy a Kazinczy utcai fesztivál egész napos, tehát ott este még biztos történt valami, de a délután derekán mondhatni kihalt volt. A Föld Napjához leginkább kapcsolódó esemény az Erzsébet téren volt, itt egy hatalmas színpadon lehetett ruhát cserélni (amennyit hozott valaki, annyit vihetett), ez jó példája az újrahasznosításnak, és a tékozló fogyasztás elleni figyelemfelhívásnak.

Erzsébet téri öko-ruhacsere

Hasonló ruhacsere május 12-én lesz ugyanitt, ajánlom minden érdeklődőnek, ha másért nem is, azért, mert az Erzsébet tér így a szezon elején még a legjobb arcát mutatja. Visszatérve a fanyalgáshoz, távol álljon tőlem, hogy lekezelően beszéljek az eseményekről, viszont tény, hogy az előzetesek sokkal több, hosszabb és változatosabb programokat jeleztek előre. A jó idő, a napsütés, és a belvárosi parkok virágzó látványa azonban kárpótolt a csalódásért. 

Aki kimaradt a tegnapi forgatagból, az alábbi képgalériával vigasztalódhat.

Tulipántenger a Szabadság téren

 

Piac a Szimplában, alul élő virágos táskával

 

Erzsébet tér, vadkacsa párral

 

Ez a játszótér még mindig zseniális (Kazinczy utca)

A Király utca pedig dzsungelnek tűnik innen nézve

Ha Önök is részt vettek a Föld Napja valamely rendezvényén, esetleg fotóztak is, kérem osszák meg velem és az olvasókkal tapasztalataikat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr644466872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 14:59:31

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deedo 2012.04.24. 10:22:33

A következő ilyen cseberere nem ugyanitt lesz, hanem a Kultúrkúrián:
www.kulturkuria.hu/node/11989

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása