Megyeri Szabolcs kertész blogja

Föld Napja 2012

Szólj hozzá!

Daniel Hayes amerikai egyetemista 1970. április 22.-én mozgalmat indított, melynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet bolygónk, a Föld védelmére. A mozgalom azóta is virágzik, ez a Föld Napja.

A kezdeményezés nagyon gyorsan világszerte népszerűvé vált, több, mint ezer szervezet csatlakozott hozzá a bolygó minden táján, és természetesen Budapesten, Magyarországon is rengeteg programon vehetünk részt a jeles alkalomból holnap. A témák változatosak, környezetvédelem, ismeretterjesztés, figyelemfelhívó akciók, túrák és a témába vágó szórakoztató programok zajlanak vasárnap nálunk is országszerte. A Critical Mass kerékpáros felvonulás is ezen a napon lesz, hagyományosan a Föld Napjához igazítva. 

 

A budapestiek többek közt a Kossuth téren, családi programokkal kapcsolódhatnak ki, a Gellért-hegyi vízesésnél szemétszedő, közterület-takarítási akció lesz, a Kazinczy utcában a Tavaszköszöntő Utcafesztivál kerül megrendezésre. Vidéken is programdömping várható, Pécsett, Egerben, Vácott, Szentendrén és sok más városban lesznek Föld napi rendezvények.

 

Az előrejelzések szerint az időjárás kegyes lesz hozzánk holnap, így mindenkinek javaslom, hogy töltsék a vasárnapot a szabadban, aktívan, vagy csak aktív pihenéssel valamely rendezvényhelyszínen.

Részletesebb információkért, programlistáért katt ide!

 

Képek: innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr644465357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása