Megyeri Szabolcs kertész blogja

Hagymások halála

komment

A legtöbb emberhez hasonlóan én sem bírtam ki, hogy ne szerezzek be a borús téli időben pár cserepes jácintot, nárciszt, gyöngyikét vagy éppen tulipánt. Az előkezelt és előhajtatott hagymásoknak egyszerű a tartása, csak öntözni kell, és gyönyörködni bennük. De mit kell tennünk miután elvirágoztak? Mit csináljunk velük? Hogyan tároljuk? Kell-e még öntözni?

Amint elvirágoztak, ugyanúgy kell foglalkozni velük, mint a kiültetett hagymásokkal! Továbbra is biztosítsuk a vízutánpótlást, de figyeljünk arra, hogy ne öntözzük túl őket, mert akkor elrohadhatnak a hagymáink. Kevesebb vizet igényel, mint a virágzási időszakban, ahogy húzódik vissza a növényünk a hagymába, úgy kell egyre ritkábban öntözni. Az elszáradt virágot nyugodt szívvel levághatjuk róla, ellenben a leveleket rajta kell hagyni, egészen addig, amíg teljesen el nem száradnak!

A fagyok elmúltával vigyük ki a kertbe, tegyünk őket egy árnyékosabb hűvösebb helyre! Ha eljön a június, szedjük le róluk az elszáradt leveleket és a földet, majd tegyük el pihenni őket! Ezután szeptemberben ültessük ki hagymáinkat a kertbe, így jövő tavasszal újra gyönyörködhetünk bennük.



 

Kitartás, mindjárt nyílnak a kiültetett hagymások is :)

Kép: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr264156181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása