Megyeri Szabolcs kertész blogja

Last minute karácsonyi asztaldísz

Szólj hozzá!

Megvan a karácsonyi menü, az ajándékok becsomagolva, rokonok bejelentkezve. Szinte minden tökéletes, mégis, mintha az asztalról hiányozna valami. Töltött káposzta megvan, bor megvan, hal megvan, asztaldísz – na, az nincs.
Mielőtt kétségbeesnénk, hogy elfelejtettünk beszerezni karácsonyi asztali dekort, nézzünk szét a lakásban és a kertben, hogy miből lehetne egy kis kreativitással gyorsan, szép középdíszt csinálni. A legkézenfekvőbb megoldás a mikulásvirág. Biztos, hogy mindenki vett idén is egyet, hiszen a zöld-piros növényke nélkül nem ünnep az ünnep.



Dobjuk fel karácsonyfadíszekkel!
Pár darab karácsonyfadíszt fűzzünk rá egy vastagabb szalagra, majd kössük át vele a kaspót és kész is az alkotás.   


  

Vázába zárva
A cserepet beletehetjük egy nagyobb vázába, melynek a száját szalaggal vagy akár rafiaszálakkal is díszíthetjük. Ha van időnk, háncsszalagunk vagy díszdrótunk és ragasztópisztolyunk akár ezeket a csodás asztaldíszeket is elkészíthetjük. Kevesebb időbe telik mint gondolnánk.

 


Egyszerű üvegvázába is jól mutat a növény, persze csak akkor, ha a váza falát előtte belülről kibéleljük karácsonyi csomagolópapírral vagy teleszórjuk termésekkel.

Egyszerűen nagyszerűt
Akkor se keseredjünk el, ha nincs sem vázánk sem kaspónk. Elég egy kis maradék csomagolópapír vagy egy karácsonyi mintás anyagdarab, amibe bebugyolálva a cserepet, pár perc alatt príma asztaldíszt készíthetünk.



A mikulásvirág csak egy a sok közül, amivel feldobhatjuk a karácsonyi asztalt. A kertünkből lemetszett tuja vagy magyalágak, egy-egy bordó vagy aranyszínű szalaggal összefogva ugyancsak szuper kiegészítői a karácsonyi terítéknek.
Ha pedig minden összeállt, kezdődhet a karácsonyi eszem-iszom! Mindenkinek Boldog Karácsonyt!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr853490738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása