Megyeri Szabolcs kertész blogja

Elfoglaltságok otthonra: házi készítésű virágedények

Szólj hozzá!

A mostani kényszerű otthonlét ideje alatt jelentős kihívás lehet, hogy az ember lekösse a különféle kreatív energiáit, vagy egyszerűen csak elüsse a tétlen órákat. Persze számos lehetőség akad a falak között is, levehetünk egy könyvet a polcról, bepótolhatjuk a régóta halogatott sorozat epizódokat, vagy akár felnőtt színezőkönyvekkel is bíbelődhetünk és így tovább. A növénybarátoknak persze ott a kert, ahol most is szabadon lehet tenni-venni, de jól tudjuk, hogy a saját kert egyáltalán nem mindenki osztályrésze, a panelban, társasházban élőknek marad a balkon, ha az egyáltalán akad. Ilyenkor sem kell azonban elkeseredni, a négy fal közé szorított kertészkedőknek is ajánlható növényekkel kapcsolatos elfoglaltság, például a szobai zöldek lakhelyének díszítése vagy átalakítása, netán teljesen új, egyedi edények készítése. 

 

rooftop-planter-600x867.jpg

 

Mindehhez felhasználhatók olyan apróságok, elfekvő, polcok mélyén, szekrény alján heverő dolgok, melyeket a kidobási hullám eddig elkerült, de a vázolt célra még alkalmasak lehetnek. Ha már úgyis otthon vagyunk, nézzük át ezeket az elfekvő zugokat, kössük össze egy tisztító szanálással a keresést, és válogassunk össze olyan tárgyakat, amik felhasználhatók cserépként vagy cserepek dekorálására. A haladóbbak beszerezhetnek pár olyan hobbikelléket (akár webáruházból rendelve) melyekkel a kreatív alkotás terepe szélesíthető. Edények, keltetők nem csak dísznövényekhez készíthetők, a mostanában aktuális palántanevelés, magvetés is indoka lehet a növénylakhelyek készítésének vagy megszépítésének. Akinél kevés otthon a vázolt célhoz az alany, vagyis a szobanövény, bátran tegyen próbát zöldségek, vadvirágok magjaival, vagy például fűszernövényekkel. Az élelmiszerüzletekben - ahová a mostani szigorú helyzetben is ellátogatunk heti egy-két alkalommal - általában kaphatók vetőmagok és zsenge, ültetnivaló növények, így ezekért nem kell külön útra kelni. Az alábbi képek talán jó tippeket és ötleteket adnak, lapozzák át bátran a galériát, és merítsenek ihletet az otthoni időkitöltéshez!

 

 Kattintson a fenti és a lenti képgalériára!

Képek forrása: pixabay.com, pinterest.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr615544572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása