Megyeri Szabolcs kertész blogja

Tervezgessünk balkonkerteket!

1 komment

A tavaszra való készülődés most már kifejezetten forró téma, hiszen csak pár nap van hátra a télből, biztos rengetegen bizsergő tenyérrel várják a kertészkedési szezon elindulását. A konkrét műveletek elkezdéséhez még kicsit korán van (bár a palántázásba már bele lehet fogni például) a tervezés azonban düböröghet! Előző bejegyzésemben a konyhakerti felkészülés alapjairól értekeztem, most fókuszáljunk egy másik gyakran használt területre, a balkonra. A balkonkertészkedés évről-évre egyre menőbb, hiszen nincs az pici erkély vagy terasz, amin ne lehetne pár virágot, egy-két zöldségfélét nevelgetni, melyek feldobják a látványt, zöldség esetén pedig ehető jutalmat is adnak. A balkonkertészkedés gyakorlati fogásairól hamarosan érkezik legalább két poszt hasznos tudnivalókkal, most először kedvcsinálóként egy csokornyi ötletet, tippet dobok fel, melyek meghozhatják a lelkesedést a balkonkertészkedéshez, és kivitelezhető, valóban létrehozható elképzeléseket sorakoztatnak fel. Lássuk hát, hogy mit lehet kezdeni a balkonokkal, teraszokkal ha ki akarjuk zöldíteni azokat, függetlenül attól, hogy mekkora a rendelkezésre álló hely!

kp.jpg

Az első rövid összeállítás az instant ötletek gyűjteménye, melyek kivitelezéséhez nem szükséges fúrni-faragni!

Kattintásra galéria nyílik, a képek mellett pedig magyarázat, útmutató olvasható!

A második galériában a már egy kevés barkácsmunkát igénylő alkalmatosságok szerepelnek, kattintsanak értük!

A harmadik összeállításban már a haladó barkácsolóknak való ötletek sorakoznak, nézzék meg őket!

Remélem sokan kedvet kaptak a balkon növényekkel való benépesítésére, hamarosan pedig újabb hasznos tanácsokkal jelentkezem kezdő és középhaladó balkonkertészeknek!

Ötletek és képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr968419428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cinnabarite 2016.04.04. 20:29:16

Szia Szabolcs,

Piacon vásároltam levendulát (a virágai nagyméretűek), átültettem (balkonon van) és pár napig tök jól érezte magát, majd egyik pillanatról a másikra lekókadt. Ez miért lehet? Túl sok vizet kapott?

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása