Megyeri Szabolcs kertész blogja

Kaliforniai körút

Szólj hozzá!

Barátaink, ismerőseink nyaraláson készült fotóalbumát végignézni - valljuk be nyugodtan - általában unalmas dolog, hisz ha mi nem voltunk ott, nem tudjuk, melyik képhez milyen élmény kapcsolódik, és a huszadik tengerparti naplementés remekmű már kétségkívül nem érdekfeszítő. Egészen más a helyzet, ha egy messzi tájra vetődött ismerős direkt nekünk - jelen esetben nekem, és olvasóimnak - készít képes úti beszámolót, ráadásul úgy, hogy végig a növényekre, utcafrontokra, parkokra, természeti csodákra koncentrál. Most ez történt, ugyanis György karácsony második napján a tengerentúlra utazott, és annak ellenére, hogy részben munkaügyben repült az USA-ba, szakított rá időt, hogy mindeközben kifejezetten a kertész blog számára örökítsen meg témába vágó, vagy egyszerűen csak szép helyeket, tájakat, növényeket. Mivel most nálunk is enyhe, majdhogynem tavaszias idő van, nem mondhatom, hogy felüdülés a hazai fogcsikorgató hidegek közepette a napfényes kaliforniai képeket nézegetni, de ettől függetlenül érdekes lehet egy kicsit bepillantani a kinti világba. Következzen tehát két hét amerikai kiruccanás képes kivonata, a helyi növényvilággal a fókuszban.

 A San Franciscoban található Golden Gate park a város egyik fő nevezetessége, közel 500 hektáron terül el, vannak kiépített piknikező helyek, játszóterek, sétaútvonalak, de akár rendezvényeket, szabadtéri esküvőket is lehet itt tartani. (A képre kattintva galéria nyílik!)

 Ez már a los angelesi Venice Beach, ami az amerikai filmekben a legtipikusabb strandként jelenik meg rendszerint, és valójában az is. Most azonban nem a parti homokban gyúró srácok, és a görkoris bikinis lányok kerültek a középpontba, hanem a partmenti növényzet.

 Napa Valley talán a leghíresebb észak-amerikai borvidék, melynek mediterrán klímája kiválóan alkalmas a szőlőtermesztésre, borászatra.

 Palm Springs Los Angelestől keletre, nagyjából kétórányi autóútra található. Az negyvenezer fős kisváros sivatagi klímájú, évente alig két hétnyi esős nap akad. Palm Springs egyik fő attrakciója, az évente megrendezett filmfesztivál, mely tudósítóm úticélja is volt. 

 Aki Palm Springsben jár, nem hagyja ki az Indian Canyons-t sem, ahol a helyi növényvilág esszenciája látható.

 Szintén a kirándulók és túrázók kedvelt célpontja a San Jacinto hegység, és az itteni természetvédelmi körzet, ahová a legautentikusabban stoppolással lehet eljutni.

A fotókat Kárpáti György készítette, köszönöm neki!

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr695770073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása