Megyeri Szabolcs kertész blogja

A méhek világa nyereményjáték!

1 komment

A rovarokat, köztük a méheket általában kevesen szeretik, annak ellenére, hogy a mézért szinte mindenki rajong. A méheknek természetesen az édességnél sokkal többet köszönhetünk, nélkülük, illetve az általuk elvégzett beporzás nélkül alig lenne virágos mező, vagy épp cseresznyeszüret, sőt, az emberi fogyasztásra előállított élelmiszerek egyharmadánál van nélkülözhetetlen szerepük. Nem túlzás tehát Albert Einstein híres mondása: „Ha kipusztulnak a méhek, négy évre rá az emberek is követik majd őket.” A méhek pedig veszélyben vannak, az elmúlt években radikálisan fogyatkozott a számuk, ami mindezek alapján nem egyszerűen szomorú statisztikai adat, hanem az ember számára létkérdés. Ezt a témát járja körül Markus Imhoof nagyszerű dokumentumfilmje, melyben az alkotók több földrészen keresztül utazva keresik az aggasztó tendenciákra a választ, mindeközben pedig a néző soha nem látott részletességgel pillanthat be a kis rovarok mindennapjaiba. A méhek világa egyszerre gyönyörű és elgondolkodtató, látványos dokumentumfilm minden korosztály számára, melynek egy példányát most egy szerencsés olvasóm is megnyerheti, amennyiben helyesen válaszol az alábbi kérdésre:

Mi a háziméh (más nevén nyugati mézelő méh) latin elnevezése?

A választ november 19.-éig, vagyis keddig, este nyolc óráig küldhetik el a mehekvilaganyeremenyjatek@gmail.com email címre! A nyertest emailben értesítem, a nyereményt pedig postai úton juttatom el. 

amehekvilaga_borito.jpg

A nyeremény dvd-t a film forgalmazója, a Mozinet Kft. ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr215639185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ViktoriaF 2013.11.17. 21:56:49

Nincs ra bizonyitek, hogy Einstein mondta volna az illuminozus mondatot.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása