Megyeri Szabolcs kertész blogja

Óbuda ékszerdoboza

2 komment

A hirtelen a nyakunkba szakadt jó idő nem csupán a kerti szezon indulását jelenti, hanem például a bringás idény nyitányát is, én is elővettem a napokban téli rejtekhelyéről hűséges kétkerekűmet, és elvittem egy szervízbe egy tavaszi kisgenerálra. A műhely, amit ilyenkor felkeresek, Óbudán található, a renoválásra leadás után pedig gyalog indultam visszafele, így esett útba az Árpád hív tövében található rendkívül dekoratív Fő tér. Hogy mások is - akik hozzám hasonlóan ritkán járnak errefelé - láthassák ezt a kicsi, ám tipp-topp teret, készítettem pár képet, ráadásul a térről nyíló Harrer Pál utcában egy különösen ízlésesen kialakított virágos hátsó kertet is találtam. És hogy mi a tanulság? Semmi falrengető, csupán annyi, hogy a rendezett közterek és utcafrontok rendkívül nagy mértékben javítják a járókelők (és persze az ott élők) komfortérzetét, a környék megítélését. A már cseperedésben lévő, és még fiatal fák egyelőre kopárak a téren, de hamarosan lombot növesztenek, a dézsákba, kőedényekbe kihelyezett virágok azonban már most díszlenek. A Fő tér növényezete a kevesebb néha több elvet követi, nem túlzsúfolt, de minden szegletben akad valami zöld, vagy színes. Jó lenne, ha hasonló látkép fogadhatná a budapesti lakosokat mindenfelé, amíg ez meg nem valósul, addig gyönyörködjünk a Fő téri látványban.

WP_000543.jpg

WP_000535.jpg

WP_000545.jpg

WP_000547.jpg

WP_000542.jpg

WP_000537.jpg

WP_000538.jpg

WP_000536.jpg

WP_000552.jpg

WP_000554.jpg

WP_000553.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr75220965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ccvv 2013.04.15. 07:32:53

Igen, kedves hely. Mondjuk az, hogy bármilyen rendezvény van, a majálisozók utálhatják a bringásokat, a helyet az EuroVelo 6-os részének értelmező kerékpárosok meg búcsúzhatnak a veseköveiktől, annyira nem jó. A hatszögletű műkő virágtartók nagyon kemények, de az összkép tényleg kellemes.

bozs 2013.04.15. 20:20:47

És jó, hogy nem lopják el a tartókból virágokat...mint a mi házunk elől. :(

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása