Megyeri Szabolcs kertész blogja

Programajánló - Tavaszi Virágnapok

Szólj hozzá!

Nem szokásom programajánlókkal jelentkezni, kivételt képeznek az olyan események, melyek valamilyen szempontból fontosak, vagy épp értékesek. Jelen esetben mindkét jelző helytálló, ugyanis egykori középiskolámban, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolában kerül megrendezésre egy háromnapos minifesztivál, a Tavaszi Virágnapok. 

asfg.jpg

Az évente esedékes rendezvény idén is egész hétvégés programsorozatot kínál, melynek első napja, azaz a mai, főképpen a diákoknak szól, akik előadásokat hallgathatnak meg, előadóként lépnek fel, és extraként még 3Ds bemutató is lesz. A hétvége már a szélesebb közönség számára is tartogat izgalmakat, többek közt lesz balkonláda beültetés, facsemete ültetés, kaktuszház, magasított ágyások bemutatása, a bátrabbak pedig kvízjátékokba nevezhetnek, akár például a növényfelismerő versenybe is. A kisebbeknek a szamárfogat lehet érdekes, de lesz arcfestés is, és kültéri koncertek is vannak a programban.

kskskks.jpg

A különleges kertek rajongóinak az intézmény büszkesége, a lélegzetelállítóan szép japánkert lehet vonzó, melyet szakértő vezetéssel lehet bejárni, akár csak a gyönyörködés, vagy épp az otthon is megvalósítható ötletek beszerzése okán. Az iskola japánkertje valóban lenyűgöző, aki nem hiszi, az alábbi képek mellett, a lenti videón is meggyőződhet erről.

kljlkjh.jpg

Névtelen.jpg

ssssss.jpg

A programkínálat nem merül ki a növényekkel kapcsolatos dolgokban, lesz ásványbörze-, és vásár, környezetvédelmi bemutató, virágkötészeti kiállítás és vásár, esti fáklyás koncert, valamint a tantestület még egy palotást is eltáncol majd. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, a meteorológusok szerint igazi tavaszi hétvégénk lesz, így aki az első idei napos hétvégét a szabadban töltené, látogasson ki Zuglóba, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolába!

Helyszín: Budapest Mogyoródi út 56-60, térkép

Az iskola honlapja: ITT

A rendezvény jelképes, 200 forintos belépődíj ellenében látogatható

Részletes programajánló: ITT

A helyszínen készült képekért köszönet illeti Antics Katalin növényorvost!

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr215217423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása