Megyeri Szabolcs kertész blogja

Kertpályázat - a legszebbek

komment

A blog Facebook-oldalán tegnap egy villámjátékot hirdettem, melynek nyereménye - tekintettel a hétvégi alkalomra - egy páros belépő volt a Gardenexpora. A rövid idő ellenére közel két tucat pályázat érkezett, a jelentkezők a felhívásnak megfelelően kertjük képeit küldték be, többen rövid történeteket, leírást is mellékeltek. Örömmel jelenthetem, hogy a nyertes megvan, vele már fel is vettem a kapcsolatot, de természetesen olvasóimnak is bemutatom a legszebb pályázatokat köztük a győztes fotósorozatot.

Júlia a csodaszép képek mellé a kert rövid történetét is leírta, a fotókat elnézve azt hiszem egyetértenek velem, hogy a verseny győztese ez alkalommal ő lett. Levele alapján az ingatlan megvásárlása után sokkal rosszabb állapotokkal szembesültek a kertben, mint azt elsőre gondolták. A birtok gazos, a gyep erősen károsodott volt, és a sziklakert is csak hevenyészett kőhalom volt csupán. A kilátástalannak tűnő helyzet azonban nem tántorította el őket, és sok nehézség árán végül kialakult a képeken is látható állapot. Gratulálok hozzá!

032.jpg

Udvar 4.JPG

20130211_100246.jpg

Margit két képet küldött saját tervezésű csodaszép kertjéről. Az előkertet nem csak maga tervezte, de a kivitelezést - még a betonozást, térkő lerakást is - ő végezte, lánya és barátnője segítségével. A hátsó rész büszkesége a tó, mely mellett magról nevelt levendulák találhatóak. A kerti pihenéshez sok nyugodt órát kívánok!

P6260090.JPG

P4180118.JPG

Andreától egy különösen hangulatos képet kaptam, melyen a kerti tó, egy japán juhar és egy bájos szobor együttese látható, köszönet érte!

IMG_6341.JPG

Tímea az első két képén a lakás bejárata előtti pompás virágözönt örökítette meg, a harmadik képen pedig a telkükön található kozmetikai szalon környékének gyógynövényekkel, rózsákkal, szederrel beültetett kertrésze látható. Találó a megjegyzése, miszerint így a szépülni vágyó betérők a megszépült kerttel találkoznak először. Az irigylésre méltó birtokért fogadja gratulációmat!

Fénykép0064.jpg

Fénykép0066.jpg

Fénykép0072.jpg

A sor még ugyan folytatható lenne, de a terjedelemre való tekintettel már csak egy pályázó, Valika képeit mutatom be, főleg azért, mert ő a rossz hírű miskolci Avas lakótelepen hozott létre egy igen figyelemreméltó társasházi előkertet.A fotók jól mutatják, hogy az általában igen sivárnak leírt környezetben milyen sokat számít egy rendezett, színes, üdítő folt. Gratulációm mellé Valika kiskertjét egy különdíjjal is értékelem, a részletek ügyében hamarosan felveszem vele a kapcsolatot.

Patrik képek 015.jpg

Patrik képek 017.jpg

Ezúton szeretném megköszönni minden pályázónak, hogy vették a fáradságot, és képeket, történeteket küldtek nekem. Sajnos nem tudtam minden jelentkezőt nyereményben részesíteni, de talán nem is a jutalom a fontos, hanem a gondozott, ápolt, büszkeségre okot adó kert látványa, ebben a tekintetben pedig bizton állíthatom, mindenki győztes. Hamarosan egy hasonló nyereményjátékkal fogok jelentkezni, buzdítom kertbarát olvasóimat, hogy figyeljék a blog Facebook oldalán a híreket, és ne habozzanak jelentkezni majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr95161444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2013.03.22. 06:49:05

Helló!

Egy külön posztba vagy valahová nem lehetne felrakni az összes képet? Engem érdekelnének, ötletszerzés céljából.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása