Megyeri Szabolcs kertész blogja

Kolostorkert a belvárosban

Szólj hozzá!

Előszeretettel mutatok be olvasóimnak budapesti zöldfelületeket, parkokat, füves-fás zugokat, hisz ezek a területek nagyban hozzájárulnak a városi ember komfortérzetének növeléséhez. Mai példám is illeszkedik a sorba, azonban nem klasszikus, birtokba vehető zöld szigetről van szó, hanem egy különleges, a régmúltat idéző kertről, mely annak ellenére, hogy közpoti helyen van a fővárosban, nem annyira ismert. Erre járva készítettem ma az alábbi fotókat.

IMGP4388.JPG

Az Erzsébet híd pesti oldalának tövében helyezkedik a Belvárosi Plébániatemplom (Nagyboldogasszony főplébánia), melynek oldalában, a Március 15. tér határolásával található az az apró fűszerkert, mely a középkor hangulatát idézi. A hagyományok alapján mértani alakzatba rendezett, díszkővel határolt ágyások fűszernövényeknek, gyógynövényeknek és rózsáknak adnak otthont, csakúgy, mint évszázadokkal ezelőtt. A kis kert még így tavasz elején is bájos képet mutat, szerencsére jól láthatóan gondozás alatt áll, nyáron várhatóan még idillibb lesz a látvány itt. Hiába a belvárosi sokadalom, a közeli forgalmas autóút, és a mindig tömött Váci utca, a  díszes fűszerkert, a túloldali, budai panorámával kiegészítve pár percre csendes, elmélkedő hangulatba képes ringatni a látogatót. Mikor Budapest szívében tesznek sétát, feltétlen kanyarodjanak a Váci utcából, vagy a Dunakorzóról errefelé!

IMGP4357.JPG

IMGP4361.JPG

IMGP4363.JPG

IMGP4362.JPG

IMGP4372.JPG

IMGP4369.JPG

IMGP4373.JPG

IMGP4376.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr455126287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása