Megyeri Szabolcs kertész blogja

Szentendrei növényflaszter

Szólj hozzá!

Szentendre belvárosa 2010-ben újult meg, azóta folyamatosan fejlesztések zajlanak, ezek egyike az új burkolt felületek létesítése, a már amúgy is gyönyörű, hangulatos belvárosban. Az nemrégiben lehelyezett felületen levélminták láthatóak belemarva a felületbe, a többi részen pedig szép fényes a kő. Ezek az enyhén csillogó felületek nagyon feldobják az utcák, terek atmoszféráját, főleg azon a részen ahol lépcső készült belőle az Y elágazásban. A minták a lapokon korai juhar (Acer platanoides), és repkényszőlő (Parthenocissus tricuspidata) leveleket ábrázolnak. Sajnos azt nem tudom, milyen technikával alakították ki a mintázatot, feltehetően homokfúvással, néhol pedig mintha lenyomatokkal dekorálták volna a felületet. Aki tudja a módszert, bátran írja meg kommentben!

 DSCI4893.JPG

DSCI4885.JPG

DSCI4886.JPG

A városban egyébként is mindenhol kihelyezett virágládák vannak, beültetve pompázó egynyáriakkal, díszfüvekkel, varjúhájjal, ahova pedig nagyobb virágtartó nem fért el, még ott is cserepekben, kaspókban virítanak a növények, így kölcsönözve az utcáknak igazi természetes, zöld hangulatot.

DSCI4891.JPG

DSCI4918.JPG

DSCI4937.JPG

DSCI4948.JPG 

DSCI4935.JPG

Szentendrére kiépített, hangulatos bicikliút vezet, így Újpest, vagy Békásmegyer irányából egy óra alatt el lehet tekerni, de a belvárosból, például a Margitszigetről indulva sem sokkal több az út. Sajnos a bicikliút környékén hiába nyírják a füvet, a belógó ágakkal nem sokat foglalkoznak, a Dunaparti szakaszon pedig a burjánzó növényzettől nehézkes a haladás, de ez ne szegje kedvét senkinek, míg tart az enyhe őszi idő, az egyik legjobb hétvégi program egy családi, baráti túra Szentendrére, ahol fantasztikus környezetben lehet enni egy jó sütit, megkóstolni a helyi különlegességet, a töltött lángost, inni egy limonádét, vagy csak a vízparton lazítani pár órát. Gyakorlatlanabb túrázók pedig hajóval is visszatérhetnek a fővárosba.

DSCI5122.JPG

DSCI4962.JPG

A képekért és a beszámolóért köszönet, Kocsis Martina dísznövénykertésznek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr544778832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása