Megyeri Szabolcs kertész blogja

Debreceni Virágkarnevál

Szólj hozzá!

A nyári fesztiválszezon egyik záróakkordjaként eljött a növénybarátok ideje, ugyanis a számtalan zenei, étel-, és italfesztivál után végre a virágok is főszerepet kapnak egy többnapos rendezvényen. A Debreceni Virágkarnevál nem szorul bemutatásra, szerencsére ugyanakkora hírnévnek örvend, mint rangos, egyéb tematikájú társai.

karneval_147_normal.jpg

Talán kevesen tudják, hogy a Virágkarnevál igen hosszú múltra tekint vissza, az első felvonulást 1905-ben rendezték, többek közt a helyi mentőszolgálat megsegítése céljából. Sajnos az első alkalmat követően sok időnek kellett eltelnie, míg a cívis város utcáit újra virágos kocsik lepték el, egész pontosan 61 év volt a hiátus, de 1966-tól kisebb kihagyásokkal folyamatos volt a rendezvény. 

Untitled-114.jpg

A Karnevál programja időközben változott, bővült, de maradandóan összenőtt Debrecen városával és az augusztus huszadikai nemzeti ünneppel. A fesztivál 2009 óta más városokban is vendégeskedett, színes virágkocsik bukkantak fel Egerben, Pécsett, Cegléden. A turisztikai eseményként is kiemelkedő rendezvény évek óta közel egy héten keresztül várja az érdeklődőket, és mára a fő attrakciót jelentő felvonulás mellett énekverseny, kirakat-szépségverseny, sörfesztivál, kulináris, zenei, és gyermekprogramok dúsítják. A főszerep természetesen a kocsiké, a valódi műalkotásnak is beillő virágjárgányok különböző témákat jelenítenek meg, alkotóik heteket, hónapokat dolgoznak egy-egy járművön. A növénybarátoknak természetesen nem kell beérniük a felvonulással, idén pozsgások és kaktuszok bemutatója is csábítja őket. 

viragkarneval_3.jpg

A Debreceni Virágkarnevál ma veszi kezdetét, és augusztus huszadikáig kínál élményeket és látnivalókat, így aki teheti, mindenképp ejtse útba a hosszú hétvégén Debrecent! 

Kedvhozó videóért kattintsanak!

Részletes programért és hasznos infókért keressék fel a Karnevál hivatalos oldalát.

VK logo.jpgKépek: innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr1004712429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása