Megyeri Szabolcs kertész blogja

Pörgés a Lecsóskertben

Szólj hozzá!

A közösségi kert csudajó dolog, és még örvendetesebb, hogy lassan - azért valljuk be, kis túlzással - tényleg mozgalmi jelleget ölt a dolog, egyre-másra nyílnak a kertek, így mostanra nem csupán ritka hóbortról, hanem valóságos lehetőségről beszélhetünk a community gardenek kapcsán. Természetesen jelenleg ez még nem alternatíva a bolti zöldségek kiváltására, de talán nem is ez a cél. A közös tevékenység, a levegőn tartózkodás, a könnyű, de átmozgató munka, és a barátkozás, ismerkedés lehetősége első körben pont elegendőek. Azért persze a saját nevelésű paprikából és paradicsomból készült lecsó ígérete is csábító.

 

Lecsóskerti találkozó

A budapesti közösségi kertek egyik első fecskéje a Millenárison található Lecsóskert, melyet a KÉK hívott életre. Nem csupán művelhető parcellákat kínálnak az érdeklődőknek, hanem szakmai segítséget, családi programokat is, ez történt e hónap elején is, a Lecsóskert nyílt napján (mondjuk egyébként is nyitottak folyamatosan...). Konyha-, és balkonkertészetről, házi gazdálkodásról esett szó, a növénytermesztés alapjaival ismerkedhettek meg a kilátogatók, és a kreatív vállalkozók vizeshordókat is mázolhattak. 

Az alábbi képgalériában az esemény hangulatát csíphetik nyakon azok, akik ki-, és lemaradtak, és megszemlélhetik magát a kertet is, amit aztán tessék meglátogatni egy napsütéses hétvégén! 

A képekért köszönet a KÉK-nek, aki pedig tovább ismerkedne a kerttel, és szívesen hallgatna kertészeti tanácsokat a veteményesekről, az bátran indítsa el az alábbi videót, mely hosszában vetekedik ugyan egy esti sorozatepizóddal, de több hasznos információ van benne, mint egy fél szezonnyi Helyszínelőkben:

 

 Újonnan nyílt kertek, friss infók és hírlevél feliratkozás itt

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr324544273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása