Megyeri Szabolcs kertész blogja

Falazzunk növényeinknek!

komment

Állandó probléma a lakásokban a helyszűke, sokaknak nincs elegendő terük, hogy a mindenféle holmikat kényelmesen, szellősen elhelyezzék. Elég csak a női ruhák tengerét befogadó szekrényekre, a szobában kényszerűségből tárolt dolgokra (pl. kerékpár) vagy csak egyszerűen a bútorokra gondolni. Persze van, akinek a különféle otthoni tárgyak elhelyezése nem jelent gondot, de jó magyar sajátosság például a panellakás, vagy a (mini)garzon, ahol aztán tényleg nincsenek felesleges terek. Növényekre viszont itt is lehet igény. 

 

Plazmatévé helyett

A megoldás nem ördöngősség, sőt, egészen kézenfekvő, csak kevesen gondolnak rá. Ha a vízszintes felületek beteltek, még biztos rengeteg hely áll rendelkezésre a falakon. A függőleges részek díszítése általában elintézésre kerül pár képpel, fotóval, poszterrel, de ne érjük be ennyivel, legyen a jelszó: virágot minden falra!

Ezt egy hajlított dróttal is meg lehet oldani

Világos, hogy a falakra nem lehet csak úgy odabiggyeszteni egy cserepet, mint az ablakpárkányra, de a dolog kivitelezhető, legfeljebb némi barkácsmunka, kreativitás, és esetleg egy ütvefúrót kezelő férfikéz kellhet (főleg a panelházak esetében). Függő kialakítású kaspót felszerelni a legegyszerűbb, általában egy szilárdan bevert szög, kampós szög, vagy tiplis csavar elegendő a biztonságos rögzítéshez.

Egy darab deszka, egy dekopírfűrész, és kész is van

Aki ennél tovább akar menni, az külön polcot is rendszeresíthet növényeinek, legalább olyan jól mutat egy virágos polc, mint könyves társai. A rögzítéshez szükséges és alkalmas szerelvények meg is vásárolhatóak, de akár házilag is elkészíthetőek, sőt, komplett virágládát is applikálhatunk a falra, így már polcra sem lesz szükség. A hatás tovább fokozható, ha nem egyszerű cserepet választunk, hanem mázas, színes, vagy extrém formájú edényt használunk, így a látvány duplázódik, a növény, és tartója külön-külön is díszként fognak funkcionálni.

Design polc és cserép, láthatatlan rögzítéssel

Ha úgy döntünk, hogy virágokat aggatunk a falunkra, akkor se feledkezzünk meg a körültekintő növényválasztásról, az ilyen módon elhelyezett élő díszlet ugyanúgy igényelhet például sok napsütést, mint ablakban tartott társaik, de a szoba belsőbb részén lehet, hogy ezt nem kapja meg.

Egy régi vödör is hasznos lehet

A vázolt elképzelés természetesen nem csak beltérben alkalmazható, külső falakon, bejárati ajtók mellett, kopár belső udvarokon, de akár világosabb lépcsőházakban, folyosókon is jó ötlet lehet, utóbbi esetben ráadásul a közlekedést is kevésbé zavarja a növényzet, mint a padlón elhelyezve. (Társasházak közös tereinél azonban mindig ügyeljünk, hogy ne sértsük meg a tűzrendvédelmi szabályokat!)

Csak legyen, aki öntözni tudja!

Ha hasonló kreatív ötlete, vagy kész dekorációja van, ne habozzon megosztani velem, és az olvasókkal!

Kövesse a blogot a facebookon is! 

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr354468948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása