Megyeri Szabolcs kertész blogja

Brüsszeli tavasz

komment

Talán a növények szeretete, talán a március 15.-ei jól sikerült képriport, esetleg a szép utcafrontok, gondozott közterek iránti rajongás sarkallta kedves olvasómat, Tamást arra, hogy egy fotósorozatot küldjön nekem. Bármi is az ok, köszönet jár érte, egyben követendő példaként állítanám őt blogom követői elé, tehát ha érdekes, szép vagy csak távoli, egzotikus helyen járnak, fényképezzenek utcát, parkot, kertet, és küldjék el nekem az eredményt!

Tamás Brüsszelben járt, és ha már nála volt a gépe, hát kattintott is vele, amerre csak megfordult. A képek a múlt héten készültek, így a természet még nem pompázik rajtuk teljes mivoltában, de így is figyelemre méltó, gondozott köztereket, utcafrontokat láthatunk rajtuk.

Cinquantenaire park, a Hadtörténeti Múzeum mögött, a Merode metrómegálló közelében, tehát a brüsszeli belvárosban.

 

Cinquantenaire park, mesebeli toronnyal.

 

Ez már a külvárosi Woluve park. Érdekessége, hogy nem őshonos, betelepített vadmadarak lakják, többek közt kanadai ludak. Az óriási parkban sétaösvények, sportpályák találhatóak.

Brüsszelben is figyelnek a szépen gondozott utcafrontokra, a készítő szerint ez egy tipikus helyi látkép.

Az épületek tőlünk nyugatabbra sem feltétlen szebbek, de egy kis zölddel minden feljavítható!

Szép épületfront, ízléses növénydekorációval. A belga fővárosban gyakori látvány.

Minden résben lakik pár virág, ezt például utánozhatnánk.

 

Ha önnek is vannak talonban hasonló képei a világ bármely tájáról, vagy lakókörnyezetéből, ne habozzon megosztani velem, és az olvasókkal!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr544350728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása