Megyeri Szabolcs kertész blogja

Dísznövények, növénydíszek

komment

A virágok, növények díszítik, szebbé teszik otthonunkat, ez egy teljesen sablonos, ámde igaz kijelentés. Arra viszont ritkábban gondolunk, hogy cserébe mi mivel dobhatnánk fel virágainkat? A levéltetoválás vagy a felékszerezés nyilván rossz ötletek, de a virág lakhelyét, cserepét bátran megreformálhatjuk. Erre mutatnék be pár kreatív példát.

 

Mindenki ismeri a szokványos, unalmas terrakotta színű cserepeket, sötétbarna műanyag edényeket, de ki mondta, hogy nem lehet változtatni a megszokotton? Design üzletekben, virágboltokban gyakran kapni extravagáns, különleges virágtartókat, de ezek általában drágák, ráadásul sokkal nagyobb öröm (és kihívás), ha magunk készítünk valami egyedit szeretett növényeink számára. Az alábbiakban olyan ötleteket mutatok be, melyek olcsón kivitelezhetőek, nem kell hozzájuk magas szintű barkácstudomány, és több esetben csupán az otthoni elfekvő kacatokból, használaton kívüli tárgyakból elkészíthetőek. 

Minden háztartásban lapul pár elhasznált, rongyos bakancs, melyek csak a következő lomtalanításra várnak, hogy végleg elhagyják az otthon melegét. Ne dobjuk ki őket, teraszra, erkélyre kiváló egyedi virágtartó fabrikálható belőlük, és még szerszám sem kell hozzá!

 

Kiszolgált műszaki cikkekből sincs hiány sehol, persze ne az öreg porszívóra, vagy a nagypapa Junoszt tévéjére gondoljunk. Egy alkalmas formájú régi kisrádió, egy kiszuperált hangfal, vagy épp egy törött objektív jó szolgálatot tehet még.

 

Ehhez már férfikéz kellhet, egy lemezvágó olló és némi hajlítgatás egy sörösdobozból is alkalmas virágedényt varázsolhat.

 

Minden dobozból kifogy egyszer a tartalma, ha pedig üres, akkor máris költözhet bele egy virág, vagy például fűszernövény. Ehhez a megoldáshoz igazán nem kell sokat fúrni-faragni, csak egy alapos öblítés, és kezdődhet az ültetés!

 

A stucc egy csúf madár, a tojása viszont jóízű, és ami fontosabb, nagy. Ha strucctojás rántottára támad kedvünk, óvatosan törjük fel, a kemény héj később jól használható.

 

Ez egy különösen mókás megoldás, és csak egy jó minőségű nyomtatott fotóra, ragasztóra, és némi kézügyességre van szükség. Hogy teljes legyen a poén, ügyeljünk arra, hogy a növény alakja, és az alany hajzata hasonlóak legyenek. Ajándéknak is kiváló, nagyobb sikere lesz, mint egy ezredik nyakkendőnek.

 

Ha pedig csupán a hagyományos formát szeretnénk feldobni, irány a legközelebbi kézműves bolt, pár ecset és egy-két tubus festék beszerzése után csak a fantáziánk szabhat határokat.  

A felsoroltak természetesen csak kiragadott példák a lehetőségek végtelen tengeréből, úgyhogy arra biztatok mindenkit, hogy próbálkozzon, ügyeskedjen, barkácsoljon, és ha még ezeknél is ötletesebb megoldást sikerül kitalálni, feltétlen küldjön róla nekem egy képet, hogy közkinccsé tehessem!

 

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr204333702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2012.03.27. 10:46:20

A bakancs király ötlet, nekem van vagy 5 pár döglött surranóm meg rokkerkorszakos bakancsom, végigrakhatom velük a teraszt:)

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása