Megyeri Szabolcs kertész blogja

Neveljünk kerti bútort!

Szólj hozzá!

-Drágám, behoznál egy széket a kertből?
-Sajnos nem tudok, még nem nőtt meg elég nagyra.
Nem viccről van szó, a fenti elképzelt párbeszéd nagyon is valóságos lehet, sőt értelme is van. Hogy micsoda? Megmutatom:
 

Szék, kezeletlen fából

Szokásos napi böngészésem közben akadtam rá Peter Cook és Becky Northey weboldalára, akik igazán extravagáns alkotásokat készítenek fából, de nem a szokásos módon. Az ausztrál művészpáros a hagyományos szobrászatot cserélte fel valami igazán természetközeli és roppant meghökkentő dologra. Élő fákból nevelnek bútorokat, figurákat, műalkotásokat. Az eredményt Pooktre-nek nevezik, és ilyen csodadolgokra képesek:

Entek márpedig léteznek!

A pontos eljárást nem tárják a nagyközönség elé, de bárki rendelhet tőlük saját elképzelés alapján felnevelt fákat, igaz évente csak öt élő szobrot vállalnak, és a végeredményre újabb öt-hét évet várni kell. Vállalkozó kedvű kertbarátok azt is választhatják, hogy Peter és Becky folyamatos asszisztálása, tanácsai mellett maguk próbálkoznak meg például egy díszes tükörkeret-fa kinevelésével, ehhez a hóbortos alkotópáros jutányos áron szakkönyvet is kínál a folyamatos távfelügyelet mellett. A gondosan megtervezett minta alapján elkészített műalkotásokat élő használati tárgyakként is igénybe vehetjük a kertben, de a megfelelő méret elérése után egyszerűen ki is lehet vágni őket, és egy mozdulattal a lakásba vinni, például dohányzóasztalként.

Majdnem IKEA katalógus

A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, a Pooktre-katalógust átböngészve találunk széket, asztalt, emberfigurákat, absztrakt formákat, de akár nevünk kezdőbetűjét is fába nevelhetjük.

Ha valaki Önök közül kerti asztal növesztésre adná a fejét, kérem, hogy öt-hét év múlva mindenképp számoljon be a végeredményről!
 

Képek: innen, innen, innen, innen és innen

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr814300953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása