Megyeri Szabolcs kertész blogja

Gyorsjelentés a Gardenexpóról

Szólj hozzá!

Már csak egy nap van hátra a Gardenexpóból, de semmi sincs veszve, aki a szombati munkanap miatt ma nem tudott kilátogatni, holnap még megteheti. Látogatóból, kiállítóból és lelkesedésből sem volt hiány a mai napon, az előadásokat délelőtt és délután is szép számú közönség hallgatta, de be kell vallani, hogy a legnagyobb tömeg a tombola sorsolásán alakult ki. 

A standokon holnap is a legváltozatosabb kerti eszközökből lehet majd válogatni, a lebegő kerti széktől, a jacuzzikon át, egészen a rusztikus grillsütőkig. A legtöbb pultnál nem csupán nézelődésre van lehetőség, az egyes cégek, kereskedések, kertészetek kitelepült képviselői készségesen válaszolnak minden kérdésre, több helyütt hosszú sorállás is kialakult. A berendezett kertek közül egyértelműen a japán a legsikerebb, ahol még teázni is lehet, a keleti hangulat sokakat megfogott. A nap fénypontja pedig vitán felül Hegedűs Ágoston vagyis Guszti bácsi előadása volt (nem félreértés, Ágoston, tehát Augusztin, ebből fakadóan pedig Guszti), mely egyes pontjain sokkal inkább egy stand-up komédiára hasonlított, mint hagyományos fellépésre, ráadásul Guszti bácsi gyakorlatilag két kézzel osztogatta az ajándékokat és nyereményeket, sikere végül osztatlan volt. 

Pár mondatban úgysem lehet átfogó képet festeni az eseményről, így beszéljenek helyettem a helyszínen készült képek, és emlékeztetnék mindenkit, hogy vasárnap folytatódik az expo, aki úgy érzi, hogy a legkisebb köze van a növényekhez, a zöld életmódhoz, a kerti léthez, az bátran látogasson ki. Ha másért nem is, akkor azért, mert Guszti bácsi jóvoltából szinte biztos, hogy némi vetőmaggal, vagy egy zsák virágfölddel gazdagabban térhet haza.

Előadás a fűszernövényekről

Közel teltház

A Blikknél még sütés-főzés is volt

Az igazi kert-trend

Férfi részleg

A mediterrán stílus sose megy ki a divatból

Guszti bácsi akcióban

Virágözön

Természetesen a Borhy kertészet is kint volt

Virágkötészeti stand, a háttérben spiráltujával

Tanácsadás minden szinten

 

A kiállítás holnap véget ér, de a beszámolók sora nem, így aki végül nem jut ki, a napokban még olvashat nálam az év legjelentősebb zöld eseményéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr884337502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása