Megyeri Szabolcs kertész blogja

Fesd a mohát a falra!

Szólj hozzá!

Meghökkentő, különleges, vagy épp divatosan környezetbarát dekoráció rengeteg akad, a pinterest és a számos DIY-oldal roskadoznak a használható, szép, olykor pedig kissé nyakatekert ötletektől, ám amiről most szó lesz, az túltesz az összes általános jópofa tippen. A mohagraffiti csak névleg áll rokonságban a falfirkákkal, valójában egy igen eredeti módszerről van szó, mely során függőleges felületekre tetszőleges formában mohamintákat varázsolhatunk. Nem is szaporítom a szót, következzenek a képek, és a részletes használati utasítás a mohagraffitihez.

mosswallart.jpg

Nem festék, élő moha!

A hozzávalók:

Egy bő maréknyi moha (kőről, falról szedjük, ne fáról), két kis pohár író, vagy  joghurt (natúr, nem ízesített), két kispohárnyi víz (részben vagy egészben sörrel is helyettesíthető), egy kiskanál cukor. Szükség lesz még egy turmixgépre, vagy botmixerre, egy öblös tálkára, és egy ecsetre. Ha mindez megvan, akkor összekutyulhatjuk a mohafestéket, mégpedig így:

Kattintásra galéria nyílik, részletes leírással!

Az igazán kápráztató végeredményhez csak fantázia kell. A mohagraffiti kitűnően alkalmas szürke, unalmas falfelületek, kopott kerítések izgalmassá tételéhez, vagy csak kreatív játszadozásra, az egész művelet gyorsan és olcsón kivitelezhető, később pedig a legtöbb felületről nyom nélkül eltávolítható. Ötletekért kattintsanak az alábbi galériára, de még jobb, ha a saját képzeletükre bízzák a mintákat, figurákat.

Ötlet és recept: innen

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr825866601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása