Megyeri Szabolcs kertész blogja

Magyarország kert

2 komment

Makettezni jó dolog, a vállalkozó kedvűek autók, hajók, épületek kicsinyített másait készíthetik el nagy műgonddal, arra azonban kevesen gondolnak, hogy egy egész ország is kiváló alap a miniatürizálásra. Pedig van ilyen, méghozzá nálunk, a Kiskunsági Nemzeti Park közelében, Jakabszálláson. Itt található hazánk 1:1000 arányban modellezett, méretarányos mása, ami nem mellesleg Magyarország legnagyobb épített kertje.

bev.jpg

Ország az országban

A grandiózus terv már évek óta létezett, mire hosszú tervezés és építés után tavaly májusban, a madarak és fák napján megnyitotta kapuit a Magyarkert, benne a pontosan 93 ezer négyzetméteren elterülő makettel. Síkságok, tavak, folyók, hegyek, dombok, minden ami a nagyban megvan, apróban is megépítésre került, persze az apró kifejezés csak az eredetivel összemérve érvényes. A területet szakavatott kertészek tartják jó kondiban, és nem mellesleg a parkban 140 ezer fát ültettek el a készítők.

magyarkert3_cikk_torzs.jpg

A centiméter pontossággal megtervezett és kivitelezett terepasztal teljesen egyedülálló, és a Magyarkert produkciója nem merül ki a bejárható törpeországban, hanem számos kapcsolódó attrakció, program és látnivaló található a makettnek is helyet adó 40 hektáros területen. Kihelyezett, izgalmas földrajz-, és történelemórákra, léggömb-repülésre, sport-, gasztronómiai és egyéb tanulmányi programokra számíthat a látogató, és mindezért autóval csupán egy szűk órát kell utazni, ha Budapestről indulunk, de más vidéki nagyvárosokból is könnyen el lehet jutni Jakabszállásra, akár tömegközlekedéssel is.

5073_20110514_200135.jpg

Nem kell repülőre szállni a madártávlathoz

Ha tehát családi zöld program van tervben, a Magyarkertet nem lehet kihagyni a számításból, látogassanak el minél többen az ország makettjéhez!

5073_20110514_193642.jpg

A zászló a Parlament helyén van

Minden részlet: itt

Kedvcsináló mozgóképért pedig katt:

Képek: innen, innen, és innen.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr274624637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobdia (törölt) 2012.07.03. 12:24:46

Kedves Szabolcs!

Nem is tudtam eddig, hogy létezik ország makettje kert. Nagyon hasznos infó számomra ez a blogbejegyzésed. Elképzelhető, hogy alkalomadtán megnézem ezt a kertet, talán egyszer a saját blogomban is majd írok róla - persze, akkor hozzátéve kinek a blogjában, honnan értesültem a Magyarország kert létezéséről :)

Üdvözlettel: Diána
magyarkincs.blogspot.hu/

kobdia (törölt) 2012.09.24. 17:12:57

Kiegészítem korábbi kommentem, akkor még nem volt a nick név mellett url feltüntetve. Persze, ha azt netán törlöm majd nick mellől, akkor meg ez néz ki majd hülyén.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása