Megyeri Szabolcs kertész blogja

Szeretik Amszterdamban a füvet?

1 komment

Persze, hogy szeretik, csak épp helyből nincs sok, így az a szép zöld gyep hiánycikk, vagyis pázsitot alig találni ott. Ez volt az egyik fő konklúziója Renáta beszámolójának, aki a múlt héten a holland fővárosban járt, és egy jó nagy adag képet készített direkt a blog számára, amiért hatalmas köszönet jár neki, ezeket a felvételeket láthatják lejjebb. Hollandia, ha virágokról van szó, elsősorban a tulipánokról nevezetes, így olvasóm is elsősorban a híres virágpiacra koncentrált, ahonnan elmondása szerint végül alaposan teletömött szatyrokkal érkezett haza. Nem maradhattak ki a jellegzetes helyi lakóhajók sem, melyek szintén dúskálnak a növényzetben, a gyep hiányát a helyiek, ahol csak tudják, egyéb zölddel pótolják, így dézsás növényeket, vgy dizájnos edényekbe ültetett kis fákat szinte mindenütt találni. Sajnos a kapott beszámoló biztosan nem tudja visszaadni Amszterdam különleges zöld hangulatát, így beszéljenek inkább a képek.

DSCN5174.JPG

Ritka látvány arrafele a pázsit, de azért elvétve akad belőle, és itt még két bronzgyík is sütkérezik a füvön

DSCN5153.JPG

Ez már a híres virágpiac, hihetetlen választékkal

DSCN5158.JPG

A legnépszerűbbek persze a tulipnhagymák. Egyesével is lehet válogatni közülük, a zacskós kiszerelésben pedig tíz darab található. Minél többet veszünk, annál olcsóbb

A poszt nem ért véget, kattintson a tovább gombra!

DSCN5149.JPG

Orchideából is akad bőven, nem is drágán, csak hazahozni bajos

DSCN5152.JPG

A tulipánok és orchideák mellett természetesen minden más is kapható

DSCN5161.JPG

A vágott virágokat főleg a helyiek vásárolják, de így a turisták is láthatják, hogy a hagymákból, magokból mik kelnek majd ki

DSCN5160.JPG

DSCN5102_1.JPG

Tulipánhagymákat, virágmagokat nem csak a virágpiacon lehet venni, sok sarkon vannak ilyen árudák

DSCN5133.JPG

A hajókon is növények vannak

DSCN5126.JPG

DSCN5134.JPG

DSCN5143.JPG

A szűk utcákban extravagáns ládákban vannak fák

A képek augusztus 10.-én készültek, köszönet értük olvasómnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr885466862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kertes_Kata 2013.09.18. 20:48:16

Szia! Èn tàjèpítészként élek Amsterdam belvárosában, annál azért több zöld van, mint amit egy átlagos turista lát ;)
A belvárosi összefüggő homlokzatok mögött legtöbbször édenkertek húzódnak, de ez a nagyközönség elől - sajnos, vagy szerencsére - rejtve van. Betekintést a Google Earth és a júniusi Open Tuinen Dagen (nyitott kertek napjai) ad, amikor random 25-30 kert megnyílik megtekintésre a járókelőknek is. Vannak közöttük hobbikertészek alkotásai, vannak profin tervezett kertek és persze helyreállított történeti kertek is. Én minden évben elmegyek fotózni, magyar szemnek hatalmas inspirációt ad! Az időpont egyébként minden évben június második hétvégéje.
És ha már tulipán: az úszó virágpiacon nagyon sok a silány minőségű turistatermék! Illetve minden kertimádónak zarándokút javaslatként ajánlom a tavaszi Keukenhof meglátogatását - igazi világhíres tulipán orgia több millió tavaszi hagymással sok hektáros parkos területen. Garantáltan átértékeled az eddigi tulipánágyásokról alkotott elképzeléseidet!:)

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása