Megyeri Szabolcs kertész blogja

Trendbe szedett ballagás

1 komment

Nyakunkon a tanév vége, zsúfolt időszak ez a diákoknak, témazárók, javítások, összefoglaló dolgozatok, izgalom az év végi jegyek miatt. Ilyenkor van ideje azonban a ballagásnak is, mely jeles eseménynek elmaradhatatlan kelléke a virág. Áttekintés következik a ballagási virágdivatról.

 

Természetesen a ballagási virágoknak is megvannak a maguk trendjei, időszakai. A '90-es évek végéig divat volt minél nagyobb csokrokat aggatni a ballagók kezébe, mintha a virágözön valamiféle mutatója lett volna az alma matertől való elszakadás szomorúságának, esetleg örömének.

Klasszikus darab

Változatos színű és összeállítású, celofánba, papírba, kreppbe csomagolt mobil kiskertek jellemezték ezt az időszakot, de ne fanyalogjunk, ennek is megvolt a maga bája. A hatalmas csokorral még egy alapvető probléma volt és van, az ajándékozók sokszor nem számolnak vele, hogy szerettük nem csak tőlük kap virágot, így a szegény nebulóknak adott esetben 3-4 óriási díszes kreálmányt kell cipelniük, ami egyrészt nem könnyű feladat, másrészt megnehezíti az elmaradhatatlan fotózkodást.

 

Van itt minden, mint a búcsúban

Az ezredforduló környékén indult az az irányzat, amit már nyugodtan túlzónak nevezhetünk, mikor is a csokrokban megjelentek a plüssfigurák, lufik vagy épp a drága csokoládék, bonbonok. A csúcsragadozó ekkor a kizárólag édességből összeállított csokor volt, ami giccsessége mellett az idő próbáját sem állta ki valószínűleg, így a ballagás másnapjára már csak egy sztaniolpapírból álló romhalmaz maradt, míg a virág azért pár napig emlékeztetett a szép ünnepélyre. A legkeményebb extremitás pedig a műanyag szárra applikált virágformára hajtogatott papírpénz, volt szerencsém ilyet látni.

 

Giccsparádé: maci, csoki, pénz

Manapság más szelek fújnak, a most divatos ballagási csokor jóval kevesebb, gyakran csak egyetlen szál virágból áll, ám ezek jellemzően különleges, ritka virágok, mint például az orchidea, strelízia, flamingó, papgájvirág, vagy a különféle broméliák. Az ilyen extravagáns csokrok nem feltétlen kerülnek többe nagyra nőtt társaiknál, hiszen drágább, de kevesebb virágból készülnek, ráadásul a ballagó így ötöt-hatot is kényelmetlenség nélkül elbír belőlük. A díszítés persze itt sem marad el, szerencsére a bánatos szemű plüssmacik ideje lejárt, van helyettük cifra papír, emeletes összeállítás és gazdag, látványos zöld kíséret.

 

Divatos rózsa, divatos formában

Végeredményben az a legjobb, ha az egyéni ízlés dönt, akkor legnagyobb az öröm, ha a kiszemelt a neki legjobban tetsző csokrot kapja, főleg a lányok esetében. Bármit lehet választani, amit az ajándékozó szépnek, megfelelőnek tart, úgy gondolom felesleges ajánlásokat felsorolni, a virágbolti eladók úgyis meg fogják tenni, a vágottvirág csokrokhoz pedig ők értenek jobban. Érdemes azonban figyelni arra, hogy ne nehezítsük meg a diáknak az egyébként is stresszes és zsúfolt napot óriási, kezelhetetlen virágkompozíciókkal. 

 

Mai trend

 Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr304476957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepsegapolas 2012.05.22. 00:11:15

Csodálatos csokrok gratulálok!

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása