Megyeri Szabolcs kertész blogja

Februári kerti munkák

Szólj hozzá!

Lassan kitavaszodik, még akkor is, ha ezt most elképzelhetetlennek tartjuk, és kezdődhetnek a kerti munkák. Úgyhogy itt az ideje, hogy ne csak a kerttervezésről, hanem a gyakorlati munkákról is beszéljünk:

Újratervezés

Elsőként fontos, hogy végiggondoljuk a tavalyi év kertészeti sikereit és kudarcait, ezeket leírjuk és következtetéseket vonjunk le belőle a következő évre. Például, ha kudarcot vallottunk egy növény termesztésében, olvassunk utána, hogy mi lehetett ennek az oka, hogy idén már sikeresebben tudjuk növényünket nevelni.

Tervezzük úgy meg a kertünket, hogy egész évben színpompás, szerethető udvarunk legyen. Nem feltétlenül Monet Giverny kertjére gondoltam, csak arra, hogy ne csak április után legyen virágos kertünk, hanem télen is virítsanak a színes bogyós cserjék a kerítés tövében.

Az Interneten és a különböző kertészeti katalógusokban nyugodtan elmerülhetünk téli estéken, hétvégéken, hogy tavaszra virágos kert legyen az élet :)

Csattoghat a metszőolló!

A tervezgetés mellett lassan a kinti kerti munkáknak is eljön az ideje. Vegyük kézbe a metszőollónkat, de persze előtte hallgassuk meg Borhy Bernadett kertész tanácsait a formára vágásról és az ifjító metszésről! Vannak azonban olyan növények, amiknek a metszését csak később szabad elkezdeni, így jó ha a metszőollónkat távol tartjuk a tulipánfánktól, annak érdekében, hogy ilyen szép dísze legyen kertünknek, ha majd végre kitavaszodik.

 

Kép:innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr44093630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása