Megyeri Szabolcs kertész blogja

Tocsogás helyett tárolás

komment

Most, hogy itt a jobb idő, és az olvadás, érdemes abba belegondolni, hogy milyen jó lenne, ha ezt a sok vizet tavasszal vagy nyáron fel tudnánk használni. Ez megoldható, könnyebben mint gondolnánk! Csak be kell szerezni egy vagy több nagy hordót, tartályt, és kész is vagyunk. A kereskedelemben számtalan ilyen tároló eszközt lehet találni, így nem könnyű a választás. Személy szerint ezt az új és praktikus változatot ajánlom:

Nem kell azon izgulnunk, hogy az őszi nagy pakolásnál hova tegyük a már kiürített hordókat, egyszerűen összecsukjuk és berakjuk a sarokba a napernyő mellé. Könnyű tisztítani mivel nem túl magas, és a tetején lévő szűrő sem engedi be a faleveleket.

Ha ilyen vagy ehhez hasonló tartályt, hordót vásárolunk, mint annyi mindennél, először tervezni kell. Át kell gondolni, hogy hova tesszük, mennyire fog látszani, útba lesz-e vagy sem. Ehhez mérten kell megválasztani a méretüket, és a kinézetüket. Forgalmasabb helyre érdemes egy dekoratívabb darabot választani, ha nem szeretnénk nap, mint nap szembe találkozni egy csúnyább darabbal. A Bas van der Veer féle gyűjtő személy szerint nekem nagyon tetszik :)

Eldugottabb helyeken már más a helyzet, oda választhatunk kevésbé esztétikus darabot is. Ha nem szeretnénk minden évben elpakolni a tartályt, akkor érdemes olyat választani, aminek az alján egy leeresztő csap található. Az ilyen állandó hellyel rendelkező tartályokat tetszés szerint be lehet futtatni különböző növényekkel. Ízléstől függően borostyánnal, klemátisszal, lonccal vagy akár vadszőlővel. Figyeljünk oda, ha lehet, akkor legyen teteje a tartálynak, hordónak, ez azért fontos, mert egyrészt megakadályozza, hogy az értékes esővizünk elpárologjon, másrészt megakadályozza, hogy kertünk szúnyogfarmmá váljon.

És még egy tipp, ha nem áll módunkban a háztetőnkről összegyűjtött összes esővizet tárolni, akkor szerezzünk be egy úgynevezett vízlopót! Ezt tartsuk lehajtva, ha jön egy eső és megtelt a tartályunk, akkor egyszerűen csak be kell csukni.

Képek:innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr134174041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása