Megyeri Szabolcs kertész blogja

Zöld street art!

Szólj hozzá!

A növényeket nem csupán a hasznukért vagy szépségükért tarthatjuk, ritkábban ugyan, de előfordul, hogy művészeti célokkal kerülnek bevetésre, például valamilyen street art produkció alkotóelemeként. A street art, vagyis az utcai művészet jellemzően a graffitihez, a falrajzokhoz kötődik, és mivel az utcaképek szerves része a növényzet, nem meglepő, ha néha összeérnek, házasságukból pedig szép, érdekes, vagy éppen elgondolkodtató alkotások születnek. Az alábbi képgalériában ilyen csodás műveket nézhetnek meg, de aztán görgessenek lejjebb, mert elárulom, hogy házilag hogyan lehet speciális, élő növényi falfirkát létrehozni!

Saját magunk is festhetünk a falra növénnyel, hogy egyedi és meghökkentő látványt hozzunk létre, ehhez pedig csak pár apróságra lesz szükség. Egy bő maréknyi mohára (kőről, falról szedve, nem fáról), két kis pohár íróra, vagy  joghurtra (csak a natúr jó), két kispohárnyi vízre (részben vagy egészben sörrel is helyettesíthető), és egy kiskanál cukorra. Készítsünk még elő egy turmixgépet vagy botmixert, egy öblös tálat, és egy tiszta ecsetet. Ha mindez megvan, akkor csupán öntsük a tálba a hozzávalókat, a botmixerrel pépesítsük az elegyet kenhető állagúvá szükség szerint hígítva vagy sűrítve (mohával joghurttal, illetve vízzel, sörrel) majd az ecsettel vigyük fel a függőleges felületre a masszát, természetesen tetszés szerinti alakzatban (segít ha előre megrajzoljuk a mintát a felvitel helyére). Festhetünk falra, fafelületre, betonra, szinte bármilyen érdes felületre. Pár nap, egy hét múlva a moha elkezd nőni és a mű kirajzolódik zöldben, innentől kezdve nincs is dolgunk vele, csak gyönyörködni benne! 

Ilyeneket is készíthetünk:

Képek: innen és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr768720468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása