Megyeri Szabolcs kertész blogja

Akácos csodavilág

Szólj hozzá!

Japán innen Európa széléről nézve egy felfoghatatlan csodavilág, ha a távol-keleti szigetországra gondolunk, biztos először a gyors vasutak, és a fejlett robotika jutnak eszünkbe, ám növényi téren is akad arrafelé bőven érdekesség. A japánkertek már nem jelentenek újdonságot a többségnek, de az alábbi képeken látható akácos park talán ámulásra késztet mindenkit.  A park igazából egy nagyobb park részlete csupán, melyet egyetlen növénnyel telepítettek be, így hozva létre egy homogén, mégis változatos, és misztikus, meseszerű hangulatú, koncepciót.

Whimsical-Wisteria-Gardens-and-Tunnel-in-Japan-2.jpg

A felhasznált növényfajta a japán lilaakác (Wisteria floribunda, Japánban: fuji), ami egy erőteljes növekedésű lombhullató kúszócserje, mely a szigetországban rendkívüli tiszteletnek és népszerűségnek örvend. Virágai április-május környékén nyílnak, és 20-30 centiméteres, de akár fél méteres fürtökben lógnak. A japán lilaakáccal sűrűn beültetett terület a megfelelő támasztékrendszerrel kiegészítve virágzáskor összefüggő, légies látványt eredményez, mely különböző formákat alkothat, alagutat, vagy akár virágzó égbolt jellegű kialakítást. A bemutatott kert a Kawachi Fuji Gardens, Kitakyushu-ban található, de nem egyedülálló, hasonló lilaakáckert többek közt Ashikaga városban is létezik.

Whimsical-Wisteria-Gardens-and-Tunnel-in-Japan-7.jpg

Whimsical-Wisteria-Gardens-and-Tunnel-in-Japan-3.jpg

Whimsical-Wisteria-Gardens-and-Tunnel-in-Japan-5.jpg

Whimsical-Wisteria-Gardens-and-Tunnel-in-Japan-4.jpg

Whimsical-Wisteria-Gardens-and-Tunnel-in-Japan-1.jpg

A japán lilaakác nálunk is nevelhető, tartása nem igényel speciális ismerteket, vagy különleges törődést, beszerzési ára sem túlságosan magas, így aki futtatott növényt tervez a kertbe, vagy a már meglévő pergoláját akarja valamilyen új, extravagáns növénnyel befuttatni, bátran próbálkozzon vele!

Aki a képekkel nem éri be, kattintson az alábbi videóra!

Képek és forrás: innen.

A Kawachi Fuji Gardens honlapja japán és angol nyelveken itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr917067501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása