Megyeri Szabolcs kertész blogja

Kerti karácsonyfa...

Szólj hozzá!

...avagy hogy foglaljuk le kölköket? Merthogy a szenteste közeledtével megszaporodnak a szülői teendők, apa faragja a fa törzsét (nem kell hallaniuk a gyerkőcöknek a csúnya szavakat közben), anyu süt-főz (nem hiányzik a láb alól az aprónép), így jól jön valami kreatív elfoglaltság a kicsiknek, amivel tehermentesítik a szülőket. Arról nem is beszélve, hogy az ajándékok csomagolása, rejtekhelyekről való előszedése közben is jobb, ha a felnőttek magukban vannak, így minden tevékenység, ami lefoglalja a kisebbeket, jól jöhet a karácsonyi hajrában.

8090738-snowman-with-christmas-tree-on-winter-garden.jpgHa hó is van, jöhet a felvigyázó hóember

A nagy vízen túl nagy a divatja a kerti karácsonyfa állításának, nálunk ez nem bevett szokás, pedig ha úgy nézzük, hogy a fenyő igazi terepe a szabad ég alatt van, akkor logikus, ha a kertben legyen díszes fa. Nem feltétlen kell nagy dologra gondolni, a tavalyi, idén már trenden kívüli díszek, boák, girlandok ilyenkor még egyszer jó szolgálatot tehetnek, de a feladatot nehezíthetjük azzal, ha a kicsiket megkérjük, hogy készítsenek saját kezűleg függőket, színes papírdíszeket. Feltéve persze, ha van kint a birtokon fenyő, de legalább egy formás tuja. A kicsik kiválóan gyakorolhatják rajtuk a benti fa díszítését kint, a fában nagy kárt úgysem tudnak tenni, esetleg arra kell figyelni, hogy ne terheljék túl az ágakat, és persze viseljenek kesztyűt a művelet közben. 

karigamicimacko.jpgKartonpapírból kivágott, kiszínezett díszek - az elkészítésük jó móka

Christmas Tree at the entrance of DSBG.jpgA teraszon lakó dézsás fát is fel lehet öltöztetni

Amennyiben nincs a kertben fenyőféle, de akad egy régebben beszerzett, ám be nem vált műfenyő (vagy a nagyiék öreg, kiszuperált példánya), akkor máris csatarendbe állítható odakint. Ahol kert sincs, ott nehezebb a helyzet, de például a balkonon is lehet kinti fát, vagy fenyőágakból előzőleg összeállított csokrot feldíszíteni. A mókát lehet fokozni, ha megbízzuk a kicsiket, hogy ál-ajándékokat is készítsenek a fa alá, hisz így lesz teljes a kép. Egy-két cipősdobozból, pár ív papírból, egy kis ragasztóból és némi színes szalagból nagyszerű dekoráció készíthető a fa alá, a gyerekek pedig órákra leköthetők a feladattal.

Christmas-Garden-Decoration-Ideas-01-Deck-with-Christmas-Tree-800x600.jpgKicsit dús, de akár ilyet is össze lehet hozni a hátsókertben

Egy szinttel feljebb is lehet lépni, ha van a háznál (vagy egy közeli boltban) kint használatos ünnepi izzósor, ebben persze már felnőtt segítség kell, viszont így teljesen komplett udvari karácsonyfa készíthető. Az ilyesféle dekoráció nem mellesleg a gyerekek szórakoztatása mellett, a szomszédok és járókelők gyönyörködtetésére is szolgál, karácsony táján pedig igazán aktuális az ilyen szívmelengető ajándék felebarátainknak.

12876514_2_z.jpgKintre csak kültéri izzósor mehet!

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr64976650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása