Megyeri Szabolcs kertész blogja

Jön, jön, jön! Hortus Hungaricus 2014!

Szólj hozzá!

A múlt héten már egyszer jelentkeztem a Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár beharangozójával, akkor azonban a pénteki (szeptember 19.) szakmai nap programját mutattam be, ami amellett, hogy érdekesnek és színesnek ígérkezik, főképpen a szakmai ágazatok képviselőinek szól, és a nagyközönség számára nem nyitott. Ezért érdemes szólni a szombati, vasárnapi napokról, melyek már kifejezetten a növény-, és kertbarátoknak szólnak, a hasonló kiállításoknál és vásároknál jóval összetettebb és gazdagabb programokat kínálva. Már most jelzem, hogy érdemes végigolvasni a kedvcsinálót, mert a bejegyzés végén egy rögtönzött játék keretében három darab páros belépőt lehet nyerni a Hortus Hungaricusra, a szervezők felajánlásából!

hohu2014.jpg

A Hortus Hungaricus szombati eseményeiből szemezgetve a Stihl Timbersports bemutató ígérkezik látványosnak, főleg, hogy a bemutatót követően látványos favágóverseny is lesz, ami férfitársaimnak biztos megdobogtatja a szívét. A Madárbarát - Kert Óvodás kertépítő verseny eredményhirdetése sok tanulsággal, és káprázatos ovis kertekkel fogja felcsigázni a nézőket, remélhetőleg sok szülőnek, intézménynek ötletet adva az ideális óvodás kert kialakításához. A zöldségszobrászatot Kalmár Benedek tökfaragó mester fogja bemutatni, ez a Halloweenhez közeledve remek ötletbörze lesz. A hölgyeknek érdekes lehet majd a szombat délutáni divatbemutató, ahol a hagyományos ruhákat élő növényekből és újrahasznosított anyagokból készült kompozíciók helyettesítik majd. Az esemény családias jellegét a LIM-LOM címmel színpadra kerülő környezetóvó bábos előadás erősíti, mely kifejezetten az óvodás és kisiskolás korosztály számára készült, valamint a Tündérbirodalom - Kertészkedjünk együtt gyermekünkkel című előadás is az egész családnak szól, hasznos és praktikus tippeket adva a gyermekekkel közös kerti elfoglaltságokhoz. A szombati nap másik előadása már tipikus modern, városi témát dolgoz fel "Közösségi kiskertek Napjainkban, és növényfelhasználásuk" címmel, ez esetben az előadó én magam leszek. 

 

A tavalyi kiállítás és vásár képei, kattintásra galéria nyílik!

A vasárnapi napon ismét lesz zöldségszobrászat, alternatív növényi ruhabemutató, szerszámdemonstráció, és a csak aznapra érkezők újra meghallgathatják az előadásomat közösségi kert témában. A kicsiket egész nap játszóház, arcfestés, kalandpark, és falmászási lehetőségek várják majd, és természetesen mindkét napon lehetőség lesz a kiállítók termékei között válogatni és vásárolni. A kiállítás főbb termékcsoportjai: vágott virág, cserepes dísznövény, faiskolai termékek, szaporítóanyag, táj- és kertépítészet, kertészeti technika, szárazvirág, gyógy-és fűszernövény, friss és feldolgozott zöldség és gyümölcs, tápanyag-utánpótlás, növényvédelem, csomagolás és dekoráció, vagyis a kerttekkel, növényekkel kapcsolatban minden kilátogató találni fog a számára érdekes dolgokat.

És akkor következzen a nyereményjáték!

Hányadik alkalommal kerül megrendezésre idén a Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár?

A választ a hortusjatek@gmail.com email címre lehet elküldeni 2012.09.12.-ig, azaz péntekig, délután 18:00 óráig. A beküldők között egy véletlenszám-generátor segítségével három nyertest fogok kisorsolni, akik egy-egy páros belépőt vehetnek át a kiállítás és vásár szervezőinek jóvoltából. 

A Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár fontosabb információi:

Közönségnapok: 2014. szeptember 19-21., szombat és vasárnap

Helyszín: Flora Hungaria Nagybani Virágpiac, Szigetszentmiklós

A kiállítás és vásár helyszínére ingyenes VIRÁGJÁRAT szállítja a látogatókat a szombati és vasárnapi napokon! A buszjárat Kőbánya Kispest, metró végállomás és Szigetszentmiklós között közlekedik, a menetrendet ITT találhatják meg letölthető PDF formátumban. 

A kiállítás honlapja a részletes információkkal ITT található.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr616683275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása