Megyeri Szabolcs kertész blogja

Kreatív őszi cserépdizájn

Szólj hozzá!

Szeptember környékén, mikor a nyári szezonnak vége, sokan a kerti szezont is lefújják, beindul a suli, vége a szabadságoknak, gőzerővel indul újra a munka, ráadásul a többség szerint ősszel már nem is igen lehet mit kezdeni a kerttel (ami persze nem igaz), szóval ez az időszak inkább a négy fal közti létről szól. Ezzel azonban a növényápolási, gondozási korszaknak nincs vége, ilyenkor újra előtérbe kerülhetnek a bent nevelhető, cserepes virágok, növények, fűszernövények. A cserepes növény egyik fő kelléke a cserép, vagyis az edény, amiben tartjuk, ezek az alkalmatosságok pedig gyakran unalmasak, egyen terrakotta színűek, és formájuk sem mindig érdekfeszítő. Ezen lehet könnyen segíteni, ha bevetjük kreatív energiáinkat, kézügyességünket, és fantáziánkat. Persze lehet kapni, jellemzően borsos áron ámulatba ejtő, formatervezett cserepeket, de sokkal izgalmasabb, ha magunk készítünk kreatív edényeket, így ráaásul a benne lakó flórával is bizalmasabb kapcsolatot építhetünk ki. Az alábbi két galériában ilyen érdekes, szokatlan, magas díszítő értékű cserepekre mutatok példákat, melyek többsége különösebb anyagi ráfordítás nélkül, otthon is elkészíthető!

flower-pot_.jpg

Az első összeállítás főleg a gyerekeknek és a játékos kedvű felnőtteknek szolgálhat ötletekkel. A színes, formás, kedves mintájú vagy alakú növénylakok feldobhatják a gyerekszobát, vonzóbbá tehetik a tanulásra kijelölt íróasztalt, vagy sarkot, de általában vidám hangulatot áraszthatnak. Fontos a megfelelő növényválasztás is, érdemes alacsonyabb gondozási igényű, vagy izgalmas küllemű, esetleg gyorsan fejlődő fajtákat választani. 

Kattintásra galéria nyílik!

A második galéria kicsit felnőttesebb, de designban nem kevésbé érdekes, mint az előző.

Kattintásra galéria nyílik!

Ahogy a barkácsműsorok végén szokták mondani, az ötletek tárháza végtelen, és ez tényleg így van most is. Arra ügyeljünk a nagy kreatívkodás közepette mindig, hogy az ültetendő növények igényeiről, leendő méretükről, és ápolási feladatairól ne feledkezzünk el, és persze nem árt, ha az egyedi növénytartókat némi összhangba hozzuk a lakás stílusával, atmoszférájával.

Képek: inneninneninneninneninneninneninneninneninneninnen,inneninnen, innen, innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr36649811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása