Megyeri Szabolcs kertész blogja

Mint a bolondgomba...

1 komment

...úgy nőnek a növények. Persze ezt a saját tempójukban teszik, mi általában lemaradunk a cseperedés folyamatáról, és csak azt vesszük észre, hogy a mag kibújt, aztán pár nap múlva már nagyobbacska, egy-két hét után pedig már tinédzserkorba ért, és arasznyi magasan ácsingózik az éltető fény felé. Ki ne gondolt volna arra, hogy milyen jó lenne meglesni, hogy zajlik a növekedés, hogyan lesz az apró zöld szárból magas és derék növény? Na de kinek van arra ideje, hogy napokat egy virág, egy palánta mellett üljön, és hát valljuk be, az első pár eseménytelen óra után valószínűleg el is menne a kedvünk leskelődéstől. Aki azonban most a lenti videóra kattint, láthatja, hogy hogyan fejlődik a föld alatti magból huszonkét nap alatt terebélyes paradicsomnövény. Nem mindennapi látvány, ne hagyják ki!

 

És hogy ne csak zöldséget kukkoljunk, az alábbi felvételen az árnyliliom első tizenkét napja látható fél percben:

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr994764194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2012.09.09. 13:01:02

Tetszik a blogod. :)

Az első videón a vége felé észre lehet venni, hogy egy adott napon belül többször lekókad majd újra felemelkedik egy egy levél. A napválltás után emelkedik fel jellemzően. Miért van ez? A napfénnyel vagy az öntözéssel függ össze?

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása