Megyeri Szabolcs kertész blogja

A Fővárosi Önkormányzat megszünteti a 153 éves Főkertet

komment

A Főkert megszüntetésével kapcsolatban az alábbi rövid közleményt, állásfoglalást kívánom közzétenni, annak hangsúlyozásával, hogy álláspontom szigorúan szakmai szempontok alapján alakítottam ki.

letoltes.jpg

- A Főkert a kertész szakma egyetlen (köz)bástyája, mely egyben büszkesége és féltve őrzött kincse is. Szakmai műhely, amely nélkül nincs kertész társadalom.


- A hírekből megtudhattuk, hogy más cégekkel (FKF, Főtáv, Temetkezési vállalat stb.) összeolvasztják, mert a vírushelyzet miatt spórolni akarnak.


- A Főkert tagja a Magyar Díszkertészek Országos Szövetségének, mely 2018 óta szakmaközi szervezet. A kiterjesztési rendelet értelmében, mely egy Európai Uniós jogszabály, a döntéshozóknak kötelességük a szakmaközi szervezet véleményét kikérni, a döntésüket velük együtt meghozni.

- A kertész szakma csúcs szervezete az ország első számú kertészeti vállalata megszüntetésének témájában teljesen mellőzve lett ismét.

- A döntés miszerint a 153 éves Főkertet megszüntetik, nevét, önállóságát, preztizsét elveszti, hogyan értelemezendő, hogyan vethető össze a gyakran hallott alapértékekkel, mint az autonómia vagy a decentralizáció?

- A Főkert éves költségvetese 4.3 milliárd ft, fővárosi költségvetései szinten értelmezhetetlenül kevés. Egy összevonás gigacéggé több év. A koronavírus nem strukturális válság, mint a 2008-as, tehát okkal feltételezhetjük, hogy a kieső egy évet, a magyar gazdaság 1-2 év alatt behozza, mire a giga holding összeáll, mert több kisebb vállalat fúziója, gigacégbe tömörítése több év.


- Olcsóbb nem lesz, de a beszerzések központosulnak, ennek a folyamatnak közismerten rossz hagyományai vannak.

A Főkert beolvasztása, autonómiájának erőszakkal történő felszámolása súlyos politikai tévedés, mely beláthatatlan következményekkel jár majd a kertész szakma számára. Ahol pedig a zöld szakma veszít, ott veszít az egész közösség, a szebbre, zöldebbre vágyó társadalom is.

 

Megyeri Szabolcs 

kertész 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr2916310286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tremoló 2020.12.02. 20:16:34

Minden egyes szavaddal egyetertek! Sajnos ez megy mindenhol es minden szinten az orszagban. Felo, hogy emiatt nemsokara elhetetlen lesz a normalis ertekek menten elok szamara. Az is belathatatlan kovetkezmenyekkel jar. :(

kéki béla 2020.12.03. 07:16:44

- A Főkert éves költségvetese 4.3 milliárd ft,

És mennyit raboltak el a fideSSes elvtársak az önkormányzatoktól, miután pofara estek sok helyen?? Egyáltalán nem kevés az a négy milliárd.

kéki béla 2020.12.03. 07:26:07

Szigorúan szakmai szempontok alapján jelent meg ez az írás a mandineren, a fidesz egyik propaganda blogján, szerzőként feltüntetve az íróját (tehat nem úgy, hogy valahol találták és megjelölték a szerzőjét).
Azt hiszem, nincs több kérdésem.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.12.03. 12:07:35

íme a zöld ballib politika.
meztelenul mint szajer a buliba.

konrada 2020.12.03. 12:10:35

...tulajdonképpen nincs is szükség rájuk, mert a mostani koncepcióba - változtatási tilalom - nem fér bele egy olyan cég, amelynek a változás (a 4 évszak, öregedés, megújulás) menedzselése, fenntartása a feladata.

...még ha tudnának kerékpársávokat festeni a körútra! ...de arra meg nincsenek kiképezve. Jó helye lesz nekik a nagy közösben...

kéki béla 2020.12.03. 12:17:52

@FILTOL: Íme, egy náci, ha megszólal...

kéki béla 2020.12.03. 12:18:49

@konrada: hazudozz még, olyan jól áll nektek, hogy már a Karácsonytól is így fostok!

kéki béla 2020.12.03. 12:19:59

@kéki béla: ha egészen pontos akarok lenni, ez teszi az egészet a szememben teljes mértékben hiteltelenné:
mandiner.hu/tag/megyeri_szabolcs

konrada 2020.12.03. 13:30:29

@kéki béla:
Jaj te kis te! Nagyon betalált mi?;))
...azért leírhatnád, mi volt a hazugság a beírásomban? Tán nem a változtatási tilalmak voltak Karácsonyék leggyorsabb intézkedései a kerékpársávokon kívül?

..szóval ne játszd meg itt a nagy rendrakót, miközben csak fröcsögő, személyeskedő terelés minden beírásod, érdemi hozzászólás nélkül...

kéki béla 2020.12.03. 13:35:26

@konrada: tényleg nem érted? Vagy csak játszod a hülyét? A még hülyébbet, mint amilyennek eddig látszottál.

konrada 2020.12.03. 14:48:22

@kéki béla:
Mondanám, hogy ebben te vagy a szakértő, de te nem játszod.

...és tényleg nem értem, mi volt a hazugság abban, amit leírtam.

Ha ezt kifejted, akkor esetleg rátérhetünk arra, ki mit nem ért.
...ha viszont érdemi válasz helyett maradsz a személyeskedésnél, akkor már azt is tudjuk, ki az, aki nem csak megjátssza a hülyét, hanem el is hiszi, hogy a kisdedóvós terelése milyen okos.;))

kéki béla 2020.12.03. 17:53:49

@konrada: bocs, van az a szint, ahová nem szoktam leereszkedni. Te már bőven alatta vagy.

konrada 2020.12.04. 07:22:07

@kéki béla: Eltaláltam. Nincs válasz, csak személyeskedés, terelés.

(Egymás között: valóban van az a szint, ahol ha valaki nem tud válaszolni, úgy szellemi fölényt próbál eladni - tán értően kellett volna Karinthyt olvasnod: ő szatirikusan írta ezt meg, félreértetted - de ettől a szinttől nem lefelé van az értelmes válasz, hanem felfelé. Rossz a tájékozódási képességed!;))

kéki béla 2020.12.04. 13:22:11

@konrada: mint említettem, nem süllyedek a magadfajta söpredék szintjére.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása