Megyeri Szabolcs kertész blogja

Kertész blog best of 2016

komment

Az év utolsó napjai mindig visszatekintésre, számvetésre sarkallják az embert, és ez nincs másképp egy blog esetében sem, így én is átnéztem a 2016-os év katalógusát, újraolvastam jópár tavalyi bejegyzésemet, és egyrészt a magam örömére, másrészt rendszeres és alkalmi olvasóim kedvére összeválogattam a 2016 legjobb, legizgalmasabb, vagy akármilyen szempontból leg-posztjait. Tartsanak velem egy kis múltidézésre, szemezgessenek, olvasgassanak a tavalyi poszt-termésemből!

Februárban jelent meg az alábbi írásom, melyben az akkor rendkívül aktuális CSOK-téma kapcsán próbáltam praktikus tanácsokat adni az építkezésbe belevágóknak, mégpedig abból a megfontolásból, hogy az építkezés alatt a legtöbben magának az épületnek a felhúzását értik, holott a kert kitalálása, megtervezése, megépítése legalább olyan fontos, mint a ház elkészülte. Ha Ön is építkezés előtt áll, CSOK-kal, vagy anélkül, most is hasznosnak találhatja ezt a posztot!

CSOKos házépítők, szevasztok!

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

A tavasz egyik kedvenc témája szinte minden évben a balkonkertészkedés, hiszen sajnos rengetegen kert híján ezeken a kis területen kényszerülnek dísz-, vagy haszonnövényeket nevelni. A kezdő balkonkertészkedők minden ötletnek, tippnek örülnek, ezt mutatja ennek a bejegyzésnek az átlagon felüli olvasottsága is! 

Tervezgessünk balkonkerteket!

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

2016-ban gyakran váltak közéleti témák központi elemévé a fák, hiszen több nagy visszhangot kiváltó fakivágási akció is történt, főleg a fővárosban. Ebben az áprilisi írásomban azonban nem ezekkel a fakivágásokkal foglalkoztam, hanem azzal az érdekes jelenséggel, hogy míg a lakosság döntő többsége teljes mellszélességgel kiáll a fák védelme mellett, addig egyszerű helyi lakosként ugyanezek az emberek sokszor szívfájdalom nélkül vágatják ki az ablakukat takaró, a parkolásukat akadályozó, a járdájukat összeszemetelő fákat. Érdekes ellentmondás, érdemes elmélkedni rajta egy keveset!

Tényleg szeretjük a városi fákat?

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Olvasóim szerették a következő bejegyzést is, ami nem csoda, hiszen az ilyen ártatlan, kedves, ugyanakkor praktikus témafelvetések a legtöbb hobbikertészt nem hagyják hidegen. A kert kialakításakor sokféle szempontot tartunk szem előtt, azonban az illat jellemzően háttérbe szorul, pedig a teljes élményhez az illatok terén is biztos kézzel megtervezett növényösszeállítás szükséges! Ha tavasszal illatos kertet szeretne, már most lapozza fel az alábbi posztot!

Hogyan legyen illatos kertünk?

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

A kertben nem csak növények laknak, hanem bizony állatok is, és nem csupán a mi házikedvenceink, hanem nem ritkán önkényes területfoglaló vadak is. Nagy sikert aratott idén a nyestekről szóló bejegyzés, bár ki tudja, hogy a nyest cuki pofija, vagy a nyestek okozta károk vitték rá Önöket inkább a kattintásra?

Kerti szörnyetegek: a nyest

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

A tavalyi év kommentgyőztes bejegyzése a sajtó által csak fagyállós gazdának keresztelt V. Pál ügyével foglalkozó poszt lett. A tragikus, ugyanakkor a vidéki állapotokat sok szempontból pontosan jellemző, leíró eset hatalmas közfelháborodást váltott ki, az idei írás alapja pedig az a fejlemény volt, hogy a borát megmérgező gazda ítélete jelentősen enyhült. Ha lemaradt erről a hírről, most bepótolhatja!

Fordulat: a "fagyállós gazda" nem megy börtönbe

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Az utolsó kiemelt bejegyzés sem vidám, ugyanakkor egy szomorú témát egy új megközelítésből kívánt feldolgozni. A temetői növényültetés új, talán kissé szokatlan, de mindenképp méltó és kegyeletteljes lehetőségeit próbáltam meg bemutatni ebben az írásomban, remélem kicsit meg tudtam vele törni a sírokkal kapcsolatos megkövült nézeteket.

Sírokról kicsit másképpen

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Nem maradt más hátra, mint hogy boldog új évet kívánjak alkalmi és rendszeres olvasóimnak, 2017-re is számtalan kerti élményt, sikeres ültetést, és örömteli kerti pillanatot kívánok Önöknek, és persze boldoggá tenne, ha 2017-ben is rendszeresen visszatérnének blogomra!

Kertbaráti üdvözlettel:

Megyeri Szabolcs,

kertész

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr3612086235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása