Megyeri Szabolcs kertész blogja

Közeleg a Meztelen Kertészkedés Világnapja!

3 komment

A kerti munkát sokféleképpen lehet elvégezni, lelkesen, kényszerűségből, unottan, vagy éppen boldogan, arra viszont - feltételezem - kevesen gondolnak, hogy meztelenül is lehet. Lehetni lehet, de ki tenne ilyet, és miért? Hát például azok, akik komolyan veszik a közelgő egyesített kertészeti és nudista világnapot, a Meztelen Kertészkedés Világnapját, hivatalos rövidítésben a WNGD-t, vagyis a World Naked Gardening Day-t. Eme csodás világnap még szűk egye hetet várat magára (május első szombatján tartják, vagyis idén május hetedikén), de érdemes már most beszélni róla, hogy akiben motoszkál az érdeklődés csírája a pucér fűnyírás iránt például, annak legyen pár napja erőt gyűjteni a szomszédokat is kihívás elé állító műveletre. Úgyhogy mélyedjünk bele egy kicsit a WNGD történetébe és eszmeiségébe.

naked-gardening1.jpg

Kertészeti blogon ritkán vannak cenzúrázott képek, ez most egy ilyen alkalom...

A Meztelen Kertészkedés Világnapja (World Naked Gardening Day - WNGD) nem egy roppantul nagymúltú világnap, 2005-ben került először kihirdetésre, az ötlet természetesen az Amerikai Egyesült Államokból ered, kiagyalója két lelkes nudista kertbarát, Mark Storey és Daniel Johnson. Hamar akadt támogató is, persze nem a Nemzetközi Tojásszövetség vagy az Észak-Amerikai Prérifarkas Egyesület, hanem az American Association for Nude Recreation (AANR), vagyis a legjelentősebb amerikai nudista szövetség. Érdekes, sőt megdöbbentő információ lehet sokaknak, hogy a meztelenül végzett tevékenységek között a ranglistát vezető pucér úszást nem más, mint a fedetlen testtel végzett kertészkedés követi, aki tehát arra gondolt, hogy ez az egész egy megalapozatlan vagy erőltetett ünnepség, hát nagyot tévedett. Az AANR szerint a ruhátlanul abszolvált kertimunka feltétlenül egészséges és természetes cselekedet, ráadásul hatalmas lökést adhat a lankadó önképnek, vagyis önbizalmunkat csodaszerként turbózza fel. Arról nem szólnak hírek, hogy a lelkes nudista kertészek szomszédai mit szólnak mindehhez, ám lehet, hogy az ő önképüket esetleg más irányba befolyásolja az ádámkosztümben gazoló telektársak látványa. A vehemensebb meztelen kertészek ilyenkor parkokba, nyilvános területekre is kilátogatnak egy kis növénygondozásra, ezt azonban magyarhonban nem ajánlom jószívvel senkinek, ez a fajta mulatság ugyanis nem csupán a WNGD listáján, hanem a magyar Büntető Törvénykönyben is szerepel, közszeméremsértés címszóval.

Geoff-Wakeling.jpg

Egyes hölgyek akár támogatólag is felléphetnek a Meztelen Kertészkedés Világnapja mellett

Általában buzdítom olvasóimat, hogy minden, a kertészkedéssel kapcsolatos újdonságba bátran vágjanak bele, jelen esetben mégsem tudom palástolni ellenérzéseimet, így felelőtlen ajánlásokat nem mernék tenni, nehogy a mezítelen ültetés és metszés maradandó lelki sérüléseket, netán házastársi vitákat okozzon. A magam részéről azt ajánlom a kerti nudizmussal kacérkodóknak, hogy legalább egy boxeralsót, vagy egy bikinit húzzanak magukra, persze ha a májusi hektikus időjárás ezt lehetővé teszi, hidegben pedig marad a meztelen szobanövény gondozás, ami szintén kertészkedés, de legalább mentes a széles közönségtől.

20120419_2758_demo1-500x331.jpg

A WNGD hivatalos honlapja érdekes infókkal és erősen korhatáros képekkel ITT érhető el.

Képek: innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr118676922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hülye aki elolvassa! 2016.05.01. 19:17:55

Csak óvatosan a metszőollóval!

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.05.01. 21:56:33

igazából ez az én ünnepem. Meztelenül lenni a szabadban tök jó, és még kertészkedni is szeretek. Legalább intim viszonyba kerülök a fűszernövényeimmel.

Netuddki. 2016.05.02. 08:52:03

A kilátásokat nézve, be fog fagyni a seg..tek.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása