Megyeri Szabolcs kertész blogja

Madrid dzsungelszerű pályaudvara

komment

A cím sajnos el is spoilerezte a dolgot, de így is érdemes eljátszani a gondolattal, hogy milyen funkciójú, típusú építmény ugrik be elsőre az alábbi képről, szerintem keveseknek jutna eszébe éppen a vasúti pályaudvar. 

paseo-por-la-estacion-de-atocha.jpg

A fenté és lent látható pályaudvar Madridban található, és egészen pontosan az Estación de Atocha, vagy Madrid Puerta de Atocha, vagyis az Atocha pályaudvarról van szó. Az állomás a nevét a város három legnagyobb bazilikájának egyikéről, a közelben álló Nuestra Senora de Atocha templomról kapta. Az Atocha pályaudvar Madrid legnagyobbika, távolsági, regionális, és elővárosi vonatok is befutnak ide, ha pedig ismerősen cseng az állomás neve, az nem véletlen, ugyanis a hírhedt és emlékezetes 2004 március 11.-ei robbantásos merényletek egyik helyszíne volt, három pokolgép lépett működésbe a területén. Na de félre a száraz tényeket, az Atocha pályaudvar sokkal inkább megkapó látványával, természetközeli atmoszférájával hódít, és bár nyilvánvaló, hogy amit látunk, az csupán ötletes dekoráció, akkor is követendő és jó példa a nagyforgalmú közösségi terek zölddé tételében. 

Az alábbi galériában sok fotót, és érdekes infókat talál az Atocha pályaudvar dzsungeléről, kattintson!

Madridban természetesen nem ez az egyetlen érdekes városi zöldfelület, az alábbi csodás zöldfal is a spanyol fővárosban található, aki pedig az alternatív városi zöldfelületekről általában tájékozódna, EZT a korábbi bejegyzésemet lapozza fel!

caixa_forum_madrid_9.jpg

 

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr67095071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifjú padavan 2015.01.23. 16:04:19

Ez nem pályaudvar, ez egy pálmaház. Hol vannak a sínek, a vonatok?

stepboy 2015.01.23. 17:33:06

@ifjú padavan: egy szinttel lejjebb, a régi peronok alatt ha jól tudom.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2015.01.23. 18:13:43

Alatta a metró van, a síneket visszavágták. Mintha a Nyugati csarnokába nem mennének be a vonatok, helyette csak az esztergomi vonatok vonaláig közlekednének

efi 2015.01.23. 18:47:37

Jó kis dunszt lehet itt.

Gyurika vagyok 2015.01.23. 19:57:09

Jártam ott, van egy kis tó is, tele teknősökkel, akik láthatóan nagyon jól érzik magukat, napoznak, heverésznek.
A levegő nagyon kellemes, friss, egyáltalán nem érezni, hogy túl párás lenne. Alatta a pályaudvar olyan vonatokkal, hogy a Madrid-Barcelona utat akár két és fél óra alatt megteszik.
Tényleg kéne nekünk is ilyen.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.25. 22:01:40

@Gyurika vagyok: Mo.n is van ilyen sőt az öntözés természetes eső vízzel van megoldva ami ráadásul az esővel egyszerre van. Még annyi a különbség, hogy nem tájidegen pálmák vannak hanem őshonos penész.

@Balogh Zsolt: Esztergom nincsen mesze Madridtól? Közben elolvastam, még egyszer amit írtál és lesett. Viszont ha már leírtam elküldöm és felvállalom.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása