Megyeri Szabolcs kertész blogja

A világ legszebb lombházai!

komment

amazing-treehouses-10.jpg

A képen egy lombházat rejtettünk el! 

De mi is az a lombház? Magyarországon, sőt, Európában sem nagyon elterjedtek a lombházak, ennek a műfajnak az igazi hazája az Egyesült Államok. Aki látott már amerikai családi filmet, de legalább egy epizódot a méltán népszerű Simpsons család sorozatból, biztosan látott már lombházat is. A lombház nem több, mint aminek a neve alapján tűnik, tulajdonképpen egy fára, fatörzsre, lombkoronába épített kuckó, ami funkcióját tekintve többféle lehet. A lombházak alapvetően és a legtöbb esetben gyermekeknek készülnek, mégpedig játéktérként, búvóhelyként, egyfajta második gyermekszobaként, de léteznek fára épített komplett nyaralók, hétvégi házak, az is előfordul, hogy valaki otthonaként él egy lombházban, és hotel is akad fák tetejére építve. A lombház a rajongók szerint nem csupán egy építmény, hanem egy életérzés, kis túlzással életforma, mert a magaslati bungallókban szó szerint elszakadunk a hétköznapi terektől, közelebb kerülünk a természethez, és nézőpontunk megváltozásával csodás panorámában is részünk lehet. A lombház készítése alapvetően nem ördöngösség, persze amíg csak az alapverzióról van szó, a többszintes, sokhelyiséges lombház-paloták már professzionális felügyelet alatt készülnek. Fontos hozzátenni, hogy a szakemberek által készített lombház nem ártalmas az annak otthont adó fára nézve, csak a házilag barkácsolt építmények esetében jellemző, hogy a növény törzse, ágai sérülnek az építés során. Ha önöket is érdekli a lombházak izgalmas világa, feltétlen lapozzák át az alábbi galériát, melyben a világ talán legszebb, legkülönlegesebb lombházait csodálhatják meg!

Kattintásra terjedelmes galéria nyílik, ne hagyják ki!

Képek és válogatás: innen és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr696863931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása