Megyeri Szabolcs kertész blogja

Köztéri karácsonyfák

Szólj hozzá!

Akinek még nincs csömöre a karácsonyi készülődéstől, tartson most velem egy virtuális favadászatra a belvárosban. A mai reggel hó nélkül indult, így a farkasordító hideggel dacolva bringára pattantam, hogy megnézzem a Parlament karácsonyfáját, melyet minden évben nagy érdeklődés kísér. Sajnos csalódnom kellett, de útközben más köztéri díszes fenyőkre is bukkantam, így végül nem volt hiábavaló a jeges kirándulás. 

A Kossuth térre érkezve azt kellett tapasztalnom, hogy nem találom az Országház fáját. Két kör megtétele után sejlett fel az egyik sarokban egy faépítmény, ami Betlehem-szerűnek tetszett, mint kiderült, az is volt, mögötte pedig meglett a fa is. Nem mondhatni, hogy központi helyre került, ami még nem feltétlen probléma, az viszont már az, hogy egy parkolóban került felállításra, ami nem a legünnepélyesebb helyszín, ajándékok helyett honatyáink autói találhatóak alatta. Ráadásul túl közel menni sem lehet, mint arra a figyelmemet egy kedves, de szigorú rendőr felhívta, így a betlehemi jelenet megtekintéséhez ajánlott a színházi látcsövünket is magunkkal vinni.

IMGP3692.JPG

Az ott a fa, nem épp szembeszökő helyen

IMGP3698.JPG

Ennél közelebb nem lehet menni

Kissé csalódottan indultam hát visszafele, azonban a Szabadság téren belefutottam egy sokkal élvezhetőbb dekorációs együttesbe. A nyáron pancsolásra használt szökőkút ad helyet az itteni karácsonyfának, melyet az elmaradhatatlan Betlehemes jelenet egészít ki, a hangulat fokozása érdekében pedig dézsás fenyőkkel kerítették körbe az egészet. A látvány tetszetős, nagy zöldtömeg, és méretes, ízlésesen díszített fa töri meg a tér téli egyhangúságát.

IMGP3689.JPG

Igényes dekoráció

IMGP3684.JPG

A barna, műanyag dézsákat esetleg érdemes lett volna valamivel burkolni, azonban így sem érheti szó a ház elejét

IMGP3685.JPG

Maga a fa is szép, a díszítést sem vitték túlzásba

A fentinél is szebb fát találtam az Andrássy úton, az Opera előtt. A méretes fenyőt a hely szellemében díszítették fel, az óriási, mézeskalács-szerű függők zenei utalásokat hordoznak. A hatalmas növény kissé leszűkíti a járdát a sétálók számára, mivel nem elég, hogy nagy, épp a kisföldalatti kijárata mellé helyezték, ahol egyébként is szűkebb az út. Na de karácsonykor ki foglalkozik ilyen apróságokkal, mikor tényleg szemet gyönyörködtető az Opera fája.

IMGP3715.JPG

A látvány leginkább a túloldalról élvezhető

IMGP3721.JPG

Ötletesek a díszek

IMGP3717.JPG

Harmonizál az épülettel

Az Operától nem messze, a Nagymező és Király utca sarkán, a templom mellett találtam még egy köztéri karácsonyfát, mely ugyan egyszerű, nem túldíszített, de a helyhez roppantul illik, és meg egy aprócska vásár is található mellette. 

IMGP3723.JPG

Kivilágítva is érdemes lesz megnézni.

Bizonyára a városban (és más városokban) még számtalan helyen találni karácsonyfákat az utcákon, tereken, azonban a hideggel szemben vívott küzdelmemet feladtam az utolsó helyszínen, így a jelenlegi összeállításba ennyi fa fért bele. Arra buzdítom olvasóimat, hogy ha a közelükben található köztéri, díszes fenyő, fényképezzék le, küldjék el nekem a képeket, és beleillesztem azokat a posztba!

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr394955698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása