Megyeri Szabolcs kertész blogja

Vásár minden téren

Szólj hozzá!

A karácsony közeledtével beindul a köztéri vásárok szezonja is, és míg régen a Vörösmarty téri sokadalom volt az uralkodó, addig mára szine minden talpalatnyi helyen ünnepi árusok bódéit találjuk. Pár éve már a Szent István téren, a Bazilika előtt is megtelik a placc. Mivel erről a helyszínről talán nem olyan sokan tudnak, ezért én ide látogattam el, természetesen fotógéppel felszerelkezve, hogy kedvet csináljak egy esti, hangulatos körsétához, és persze innen csak egy ugrás a Vörösmarty tér, tehát egy füst alatt két vásár is abszolválható.

IMGP3654.JPG

Beszámolóm így most nem kertészeti jellegű, hisz ezek a közterek nem kifejezetten zöld szigetek, azonban érdekes látni, hogy hogyan hasznosulnak az ünnep tájékán. Ráadásul a kínált portékák között sok termelői, illetve bioterméket találni, melyek minősége jócskán felülmúlja az átlagos bolti holmikét, természetesen ez az árazásukban is megjelenik. Az ünnepi hangulatban a pénztárcák mindig könnyebben megnyílnak, de azt se felejtsük el, hogy szakboltokban, vagy nem ennyire frekventált helyeken ezeket a lekvárokat, mézeket, díszes tárgyakat alkalmasint olcsóbban is beszerezhetjük. A karácsonyi vásárok viszont forgatagukkal, egyedi atmoszférájukkal varázsolhatnak el minket, így andalgásra, nézelődésre jószívvel ajánlom ezeket mindenkinek.

IMGP3643.JPGA rögtönzött koripálya közepén elhelyezett lilába burkolt műfenyő kicsit természetellenes, de jelképnek megteszi

IMGP3663.JPGÓriás adventi koszorú is van itt

IMGP3677.JPGAz elmaradhatatlan Betlehem nincs túlbonyolítva

IMGP3664.JPGHázias ízek ígérete

IMGP3669.JPGA termelői lekvárok, mézek tényleg vonzóak

IMGP3660.JPGA kürtőskalács ilyenkor kötelező

IMGP3649.JPGMég jobban illik a télhez a sült gesztenye, ennyiért biztos finom is

IMGP3633.JPGA kemence látványa már magában melegít

IMGP3670.JPGMézes stand

IMGP3650.JPGLátogató van bőven

IMGP3637.JPGA háttér vitán felül szép

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr244943113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása