Megyeri Szabolcs kertész blogja

Zöld konténer

komment

Persze valójában kék, a zöld az ötletben rejlik. A minap bukkantam rá erre az érdekes koncepcióra, mely egy víkendház, ami egy szállítókonténerből készült. Az ötlet szülőatyja a texasi Poteet Architects tervezőiroda, kik elsősorban régi épületek megújításával foglalkoznak. Nem meglepő így ez a projektjük sem. A fémdobozból aprócska nyaraló (esetleg vendégház) vált, ez már magában is figyelemfelkeltő, de még sok más apró kreatív és környezetbarát megoldás rejlik benne.

container_as_guest_house_poteet_01-550x366.jpg

A vityillónak van fürdője és saját emésztővel rendelkező komposztáló toalettje, a teteje növényekkel került beültetésre, mely egyrészt roppant dekoratív, másrészt jótékonyan hat a fémdoboz belsejének klímájára. Ezek öntözéséhez az emésztőből és a vizesblokkból kinyert vizet használja a rendszer. Az épület kedvező hőháztartását a tető mellett speciális szigetelőanyag és bambuszborítás biztosítja. A terasz újrafeldolgozott üdítőspalackokból készült, a kinti lámpabúrák pedig eredetileg traktortárcsák. A hatalmas felületű tolóajtóknak és ablakoknak köszönhetően bent is olyan érzése lehet az embernek, mintha természetben tartózkodna. A lakrész mellett a konténer tartalmaz egy tárolóhelyiséget is, kifejezetten a kertészkedéshez szükséges eszközök számára. Maga a bódé pedig kiszuperált telefonpóznákon nyugszik

container_as_guest_house_poteet_09-550x366.jpgTévé nincs, de a látvány szórakoztatóbb

container_as_guest_house_poteet_06-550x791.jpg

A lámpabúrák régebben a földet forgatták

container_as_guest_house_poteet_04-550x366.jpg

A tetőn növények az átforrósodás ellen

container_as_guest_house_poteet_08-550x824.jpg

Komposztáló toalett

container_as_guest_house_poteet_16-550x366.jpg

Egyszerre üt el a környezetétől és simul bele abba

container_as_guest_house_poteet_05-550x737.jpg

Oldalról még látszik, mi volt eredetileg

Az ötlet természetesen inkább érdekes koncepció, mintsem sorozatgyártásra érett, piacképes termék, de jó példa arra, hogy meghökkentő, ipari tárgyakból is lehet használható, sőt környezetbarát lakot kialakítani.

Képek: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr764909432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2012.11.19. 19:10:31

És ott áll mellette a 6-7 gallon/60 mérföld fogyasztású zöld (piros) autó.

Szumi 2012.11.19. 19:27:06

ez egy undorító és élhetetlen vasdoboz, igénytelen interpretációban. Továbbá lásd Panther hszólását.

2012.11.20. 09:17:38

@Szumi: szerintem nem undorító, a tipikus balatoni préselt falapokból összetákolt kalyibáknál például ezerszer jobb. És ez nem lakás, hanem átmeneti szállás, én speciel inkább ebben töltenék el pár hétvégét nyaranta, mint valami dohos, rohadó apartmanban (volt szerencsém a nyáron kipróbálni ilyesmit...)

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása