Megyeri Szabolcs kertész blogja

Zöld programdömping

Szólj hozzá!

Nem szokásom programajánlókkal jelentkezni (a múlt heti kapaverseny kivétel, az kihagyhatatlan volt), azonban az elmúlt napokban több olyan eseményről értesültem, melyeket jó szívvel tudok ajánlani a természetet, növényeket, és persze a hasznos időtöltést kedvelő olvasóimnak. Holnaptól kezdve bő egy héten át jobbnál-jobb események közül lehet majd válogatni, de ne szaladjunk előre, csak sorban.

kkert20120505_0024.jpgNyári nyílt nap a Lecsóskertben

Budapestieknek bizonyára ismerős már a közösségi kert fogalma, főleg a Millenárison található Lecsóskert, mely úttörő szerepet játszott abban, hogy ez a közösségi élményre épülő kertészkedési forma a nagyobb nyilvánosság elé léphessen. (Akinek mégis új a dolog, ITT és ITT olvashat róla.) Nos, kedvenc kertünk most ünnepli első születésnapját, amihez én is csak gratulálni tudok, a jeles alkalomból pedig szombaton egész napos programsorozattal tölthetik idejüket az érdeklődők a Millenárison. A kertbejárás, bámészkodás mellett előadásokon, workshopokon lehet majd részt venni, de a vállalkozó kedvűek otthonról hozott kedvenceikkel is fényképezkedhetnek, és akár a Lecsóskert albumába is bekerülhetnek. Kérdésekkel is lehet majd bombázni a szakértőket a kerti fogadóórán, a kreatív energiákat táblafestéssel lehet majd lekötni, és mag cserebere is várható. A kert nevéhez híven lecsófőzésre is sor kerül majd, amihez mindenki vigyen saját kanalat (hogy ne kelljen műanyag eszközöket használni).

Részletes program: ITT

1ev-lecsos.jpg

Mindenkit várunk!

rácalmás.jpg

Tavaly Rácalmáson: tök-Shrek

A fővárostól távolodva tökéletes hétvégi kikapcsolódásnak ígérkeznek a több helyütt megrendezésre kerülő tökfesztiválok. Rácalmáson péntektől vasárnapig a tök lesz a főszereplő, és az ilyenkor elmaradhatatlan zenés, kulináris, és egyéb szórakoztató programok mellett lesz különleges tökbemutató, tökből készült műalkotások szemléje, és tökből készült meséket is láthatunk majd. Az ország nyugati csücskében még nagyobb szabású tökmulatság érlelődik, szekérderéknyi eseménnyel. Az Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál régi motoros, idén sorban a kilencedik. A minden ízében a tök köré szerveződő monstre programsorozat a régió legjelentősebb gasztroturisztikai rendezvénye, tehát igazán nagy felhajtás várható. Gyönyörű környezetben, több településen zajlanak majd az események, tökből készült ételeket kóstolhatunk, lesz tökbál, tökkirály választással, tökös játszóház, faragott tökök szépségversenye, de természetjárásra, gombászásra, sőt, még töklámpás felvonulásra is számíthatnak az Őrségbe látogatók.

Részletes program: Rácalmási Tökfesztivál ITT, Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál ITT.

őrségi.jpg

Tökvásár az Őrségben

Október első hetében minden az erdőkről fog szólni országszerte, ugyanis október elseje és hetedike között zajlik a XVI. Erdők Hete rendezvénysorozat, melynek ezévi jelmondata: "Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" A nyitóünnepségre holnap, pénteken kerül sor, a Harangodi Erdészeti Erdei Iskolában, Napkoron, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének éves nagyrendezvényével közösen. Hétfőtől aztán számtalan településen kerülnek sorra változatos - természetesen jellemzően erdei - programok. Bemutató túrákon, kirándulásokon, erdei iskolai órákon, helyszíni előadásokon, erdőismereti akadályversenyeken, de akár kiállításokon, filmvetítéseken, ültetéseken is részt vehet, aki ellátogat egy neki tetsző eseményre. A hosszú és részletes programfüzet INNEN tölthető le.

_448w_332h_2269.jpgErdei játszóház az Erdők Hetében

Az időjósok kellemes, napsütéssel tarkított, jobbára csapadékmentes őszi időt ígérnek hétvégére, így érdemes kihasználi a vénasszonyok nyarának utolsó napjait családi programokra!

Képek: innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr374804777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása