Megyeri Szabolcs kertész blogja

Cserépdesign

2 komment

Utálatos kimondani, de itt az ősz, ami egyben azt is jelenti, hogy a kertbarátok lassan visszaszorulnak a négy fal közé, a hideg, és a kinti teendők számának csökkenése a lakásba száműzi a növénybarátokat. Sebaj, a lakásban, vagy a teraszon, erkélyen is lehet nagyot alkotni, például úgy, ha kicsit megreformáljuk növényeink tárolóit, edényeit. A virágok, szobai zöldek ugyan ettől nem vidulnak fel, magunknak azonban szerezhetünk örömteli órákat a tervezéssel, ötleteléssel, és a megvalósítással. Meg persze utána a gyönyörködéssel. A soha nem lankadó munkakedvű hobbikertészeknek segítek pár kreatív ötlettel. Csak győzzék begyűjteni az elismerő szavakat!

Kezdjük egy merész koncepcióval, ez a buborékcserép. Egy kibelezett villanykörte, némi kézügyesség, egy kis állvány, és olyan edényünk lesz, amit boltban garantáltan nem kapni. Haladók pedig miniatűr üvegházat is készíthetnek.

potus-lead011.jpg

teaser_tinyterra6.jpg

Erre varrjanak gombot! Persze előtte a konzervdobozt körbe kell tekerni színes fonallal. Lustábbaknak elég egy kis pingálás is.

flower-pot_.jpg

Nem azt mondom, hogy szedjük darabokra a nagypapa muzeális fotómasináját, de egy régi, rossz gépből lehet ilyet fabrikálni. Hobbifotósoknak kötelező darab, az alapot pedig akár egy bolhapiacon is beszerezhetjük.

flowerpot_500x333.jpg

Mindenki szereti a Tetrist, még a növények is. Pláne, ha szépen kifestjük az elemeket, amiket aztán változatos formában aggathatunk a falra.

modern-interesting-flowerpot-designs.jpg

Nem kell mindig bonyolítani a helyzetet. Némi hobbifesték, régi, unalmas cserepek, pár munkaóra, és ez lehet az eredmény.

painted-flower-pot-childrens-craft.jpg

Maradt pár törött csempedarab a felújításból? Nincs hova tenni a nyaralásból hazacipelt kagylóhéjakat? Eltörött egy színes üvegpalack? Ne a szemétbe dobjuk! Vegyünk hozzájuk egy kis adag modellgipszet, és kész a dekoráció.

plant-pot-recycling-800x800.jpg

Ha a szívünkhöz nőtt a régi, szakadt tornacsuka, legyen belőle mementó, mint virágcserép! Balkonon roppant jól mutathat.

running-shoe-flower-pots.jpg

Jaj, mindjárt összedől! Dehogyis. A titok egy masszív fém, vagy fa rúd, amit átvezetünk a cserepek alján. Látványos és egyszerű.

Enjoy-and-be-prepared-for-questions-from-curious-.jpg

Zsákolni nem csak a kosárpályán lehet. Színes, erős tasakokba bugyolálhatjuk a virágedényt is. Egyperces dekorművelet!

flower_pot.jpg

Lepattant a bögre, tejkiöntő, teáskanna máza? Vagy csak meguntuk, ujat kaptunk? Nem gond, ital helyett költöztessünk bele növényt!

lemon-juicer-recycled-plant-pot-by-Ultrastar175g.jpg

Az ötletek tárháza végtelen, azt azonban tartsuk szem előtt, hogy az átültetés a növénynek sokkhatást jelent, így óvatosan, körültekintően végezzük a költöztetést.

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr634784444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobdia (törölt) 2012.09.19. 15:21:56

Kreatív ötletek :) Különösen tetszik az égős megoldás, eszembe nem jutott volna. Bár nem hinném, hogy nekiállok pont annak a megvalósításának, de azért tetszik.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2012.09.19. 22:33:56

A kezét törném le annak, aki egy Mamiyába földet tesz, meg virágot ültet!

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása